Numele persoanelor vinovate in cazul scurgerilor de informatii militare nu vor fi facute publice, intrucat ""acestea vor ramane in structurile MApN si nu ar trebui «sa le atarne tinichele de coada» daca nu mai fac erori"", a pre
Numele persoanelor vinovate in cazul scurgerilor de informatii militare nu vor fi facute publice, intrucat ""acestea vor ramane in structurile MApN si nu ar trebui «sa le atarne tinichele de coada» daca nu mai fac erori"", a precizat ieri, ministrul Apararii Nationale, intr-o conferinta de presa, in care a anuntat finalizarea anchetei.

Scurgerile de declaratii militare catre persoane neautorizate s-au produs ""pe fondul neglijentei in pastrarea si manuirea suportului magnetic ce continea datele respective"", a mai declarat ministrul Atanasiu. Astfel, un militar a schimbat CD-ul care continea date referitoare la misiunea Batalionului 280 Infanterie Focsani cu un civil din Focsani. Atanasiu a precizat ca ministerul pe care il conduce si-a facut datoria in ceea ce priveste acest scandal si a precizat ca toti cei care au fost gasiti vinovati in acest caz au fost sanctionati conform regulamentului cadrelor militare. Teodor Atanasiu este de parere ca nu are motiv sa demisioneze, in ciuda cererii facute ieri de PSD. ""Nu am de ce sa-mi dau demisia"", a subliniat ieri ministrul la o conferinta de presa.
""ATENTAT PERICULOS"". ""Federatia Internationala a Jurnalistilor (IFJ) considera ca anchetarea jurnalistilor romani, Sebastian Oancea si Marian Garleanu, pentru dezvaluirea de informatii considerate secrete militare constituie un ""atentat absurd si periculos"" la drepturile acestora, se arata pe site-ul ifj.org. IFJ si Federatia Europeana a Jurnalistilor se arata ingrijorate de modul in care reactioneaza autoritatile din Romania, in conditiile in care o mare parte dintre informatiile pe care institutiile romanesti voiau sa le mentina secrete era deja disponibila pe piata, pe internet sau alte surse, inainte ca cei doi jurnalisti sa intre in posesia lor. (Magda Colgiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.