N24 e un post de televiziune specializat pe stiri. Oameni cu look profi, extraordinar de seriosi si patrunsi pana-n maduva de colosala lor importanta universala, de greutatea senzationala a propriei lor personalitati, citesc stiri de pe prompter si s
N24 e un post de televiziune specializat pe stiri. Oameni cu look profi, extraordinar de seriosi si patrunsi pana-n maduva de colosala lor importanta universala, de greutatea senzationala a propriei lor personalitati, citesc stiri de pe prompter si sunt foarte multumiti.
Ei bine, pe postul N24, unde toata lumea e colosal de grava si extraordinar de preocupata, e o fata, printre multe altele, simpla si draguta si delicata ca o legatura de marar (mararul e sanatos) aruncata in graba peste o gramada de cartofi. Aceasta fata de o delicatete zguduitoare prezinta stirile pe la amiaza, chestie foarte usor de imaginat in contextul in care am stabilit ca fiecare om de acolo e o rotita importanta in sistem.
I-am urmarit de multe ori dictia si nu stiam ce are deosebit fata de alte colege de-ale ei, colosal de importante si senzational de preocupate.
Ei bine, mi-am dat seama ca aceasta fata pronunta intr-un fel foarte ciudat grupul de litere ""ce"" si ""ci"", precum si consoana ""s"". Pe ""ce/ci"" le pronunta intr-un mod... cum sa va spun eu dumneavoastra... intr-un mod afectat, parca amestecat cu ""t"". Deti asa. Inteleteti? Deti ""tertetator stiintific"". ""In Tetenia a avut loc un atentat cu bomba."" ""Sarpele este o spetie extraordinar de veninoasa."" ""Ion Iliescu a trecut la sintoism."" ""Ana are snurulet si e foarte sireata.""
""Mimi are telulita si e foarte trista. Mai multe despre ateasta zguduitoare drama ne spune corespondentul nostru la fata locului, Stepan Stepanoviti. Buna ziua, Stepan, spune-ne, te rugam, care este atmosfera acolo?"" ""Buna ziua, draguta, trebuie sa spun ca, de cand a fost diagnosticata cu telulita... pardon... celulita, Mimi nu mai e om. Cam atat de aici, vom reveni cu amanunte."" ""Multumesc, Stepan. A fost Stepan Stepanoviti, corespondentul nostru la fata locului, care ne-a furnizat amanunte senzationale despre drama lui Mimi. Continuam stirile! Tentralele termite s-au ieftinit. Atestea au fost stirile. Hai pa.""
Deti ati inteles? Asa se face ca nici una dintre stirile pe care le prezin-ta cu atata gravitate nu e de natura sa sustite... pardon... sa suscite decat cel mult o clipa de ilaritate. N-as inmarmuri de groaza la aflarea vestii ca lumea se scufunda in oceanul planetar dac-as afla-o de la ea. Spuse prin ea, toate stirile devin benigne. Crimele in serie sunt floritele, iar devalizarea bantilor - o poveste de distrat copiii miti si inotenti.
Cu toate acestea, sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului. Macar e draguta si-ti face placere sa te uiti la ea. Am totusi senzatia ca aceasta fata nu zambeste niciodata. Nu mi-o pot imagina razand. Nici macar zambind de complezenta atunci cand ia restul de la vanzatoare. Nici macar manifestand o dara de simpatie pentru cineva. Ma rog. Cred ca e foarte trist sa fii fata care prezinta stirile la N24, mai ales cand vorbesti cu ""t"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.