Cea mai buna partie din statiunea suceveana este Parc 2. Deservita de un teleschi adus din Austria, pista are o lungime de 600 de metri, fiind cautata de schiorii care prefera coborarile in viteza. Serbarile Iernii, cea mai mare manifestare organi

Cea mai buna partie din statiunea suceveana este Parc 2. Deservita de un teleschi adus din Austria, pista are o lungime de 600 de metri, fiind cautata de schiorii care prefera coborarile in viteza.

Serbarile Iernii, cea mai mare manifestare organizata in Romania in sezonul rece, s-au incheiat. Sezonul de schi continua insa la Vatra Dornei. Statiunea suceveana beneficiaza in continuare de zapada, chiar daca in ultima perioada a nins mai putin decat in alte zone.
PIERDERE. Partia de schi fond Dealul Runc, cu o lungime de 5.000 de metri, a disparut. Locul este folosit acum pentru alergari de anduranta de echipele de fotbal care vin in cantonament in depresiunea Dornelor. De altfel, pista era utilizata numai de schiorii de performanta, Dealul Runc nereprezentand un punct de atractie pentru turisti din cauza gradului foarte mic de inclinatie.
DEZVOLTARE. La Vatra Dornei, de anul acesta a aparut insa si o partie noua, dotata cu instalatie de teleschi adusa din Austria. Construita in prelungirea partiei Parc 1, Parc 2 este tot mai cautata de schiorii care ajung in statiunea suceveana. Ca sa ajungi pe noua pista, inaugurata la jumatatea lunii trecute, trebuie sa pleci din centrul orasului si sa urci cu teleschiul Parc. Pana nu ajungi la jumatatea distantei nu apuci sa vezi noua partie, ea fiind amenajata in partea superioara a pistei. In 2002 a avut loc o furtuna puternica, padurea de brazi de pe acest versant fiind distrusa in totalitate. Virgil Dranca, un pasionat de schi, si-a dat seama ca a venit momentul sa mareasca domeniul schiabil si a cumparat terenul de la vechiul proprietar. Impreuna cu familia sa a curatat locul de cioturile ramase si a amenajat o partie care in clipa de fata este cea mai buna din Vatra Dornei. Zapada este intotdeauna batuta, unul dintre motive fiind reprezentat si de faptul ca numarul celor care se dau cu snowboard-ul in statiunea suceveana este foarte mic. In plus, de ""paltonari"" nici nu poate fi vorba. Marele dezavantaj este reprezentat de faptul ca partia, amenajata la o altitudine mai inalta fata de Parc 1, nu poate fi vazuta din centrul orasului, astfel ca turistii nu pot sti ce se intampla sus.

PLIN


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.