Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, s-a prezentat ieri pentru a treia oara la sediul DNA fiind audiat in legatura cu acuzatiile care ii sunt aduse in cazul Zambaccian. La iesire, dupa circa 30 de minute, el a spus presei ca a dat o

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, s-a prezentat ieri pentru a treia oara la sediul DNA fiind audiat in legatura cu acuzatiile care ii sunt aduse in cazul Zambaccian.

La iesire, dupa circa 30 de minute, el a spus presei ca a dat o declaratie in care a aratat ca nu recunoaste nici una dintre invinuirile care ii sunt aduse. El a adaugat ca nu i s-au spus exact care sunt probele pe care procurorii anticoruptie le detin impotriva sa si a subliniat, inca o data, ca dosarul in care este invinuit este ""fabricat politic"".
Intrebat de jurnalisti despre perchezitiile efectuate la imobilul din Zambaccian, fostul premier a spus ca, intr-adevar, procurorii au descins in apartamentul lui Andrei, unul dintre fiii sai, dar ca nu stie exact ce au cautat acestia.
INVINUIRI. La 7 februarie, procurorii DNA i-au adus la cunostinta lui Adrian Nastase invinuirile de luare de mita si obtinere de foloase necuvenite, ca urmare a faptului ca a facut uz de autoritatea sau de influenta sa ca presedinte de partid.
La 9 februarie, ministrul Justitiei, Monica Macovei, i-a cerut lui Adrian Nastase sa aprobe perchezitionarea a doua din locuintele lui - una situata in Bucuresti si alta in comuna prahoveana Cornu. ""Din actele premergatoare efectuate pana la aceasta data, rezulta ca invinuitul Adrian Nastase ar fi primit peste 100.000 USD (reprezentand contravaloarea unor bunuri importate din China) si 1.200.000 RON (reprezentand contavaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan, executata la imobilele din Bucuresti, Strada Zambaccian si comuna Cornu)"", se precizeaza in documentul trimis Camerei Deputatilor de catre ministrul Justitiei. In schimbul acestor foloase, ""invinuitul Adrian Nastase, impreuna cu un alt functionar guvernamental, ar fi dispus numirea si mentinerea invinuitei Irina Paula Jianu in functiile de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC)"".

CAZUL SE DISCUTA MAINE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.