Conducerea unei universitati canadiene a limitat utilizarea internetului wireless in campus pentru ca se teme de faptul ca fortele electromagnetice ale sistemului ar putea dauna grav organismului. Pot provoca telefoanele mobile diverse forme de
Conducerea unei universitati canadiene a limitat utilizarea internetului wireless in campus pentru ca se teme de faptul ca fortele electromagnetice ale sistemului ar putea dauna grav organismului.


Pot provoca telefoanele mobile diverse forme de cancer? Unele studii spun ca da, altele infirma ipoteza. Ce efect are asupra locatarilor de la ultimul etaj al unui bloc o antena GSM aflata pe acoperisul imobilului? Si aici exista controverse. Recent, la o Universitate din Thunder Bay, Ontario, a inceput o disputa asupra efectelor produse asupra corpului uman de retelele wireless. Presedintele universitatii Lakehead se teme ca undele electromagnetice produse de hot-spoturi ar putea provoca maladii grave.
DECIZIE. ""Inca se evalueaza efectul fortelor electromagnetice asupra corpului uman"", a declarat Fred Gilbert, presedintele Universitatii, citat de CNN. ""Unele studii au indicat ca exista legaturi intre aparitia cazurilor de cancer si campurile de energie, ca este vorba de hot-spot, ecrane cu plasma sau cuptoare cu microunde care nu sunt bine izolate"", a adaugat Gilbert. De altfel, pe site-ul universitatii au fost postate parerile presedintelui.
In prezent, la Lakehead exista conexiuni wi-fi, dar destul de limitate, postate in locurile in care nu sunt disponibile conexiuni prin fibra optica.
PROTESTE. Odata facuta publica decizia presedintelui institutiei de invatamant, cateva zeci de studenti au protestat. Adam Krupper, presedintele uniunii studentilor din Lakehead, a spus ca aproximativ 1.000 de cursanti (din cei 7.000 cat numara universitatea) au laptop cu capabilitati wireless. Si cu totii isi doresc conexiuni wireless in campus.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.