Ar putea fi premier al Israelului daca la 28 martie votantii vor decide ca oferta lui electorala este cea mai interesanta. Amir Peretz, liderul Partidului Muncii, n-are in spate o stralucita cariera militara, dar e un tip ambitios, care a reusit i

Ar putea fi premier al Israelului daca la 28 martie votantii vor decide ca oferta lui electorala este cea mai interesanta. Amir Peretz, liderul Partidului Muncii,
n-are in spate o stralucita cariera militara, dar e un tip ambitios, care a reusit
in tot ce si-a propus.
Acum vrea totul sau nimic: Puterea.

Campania lui electorala este orchestrata de o echipa de profesionisti, in fruntea careia se afla americanul Stanley Greenberg, cunoscut publicului din Romania prin implicarea sa in campania PSD (coleg in Internationala Socialista cu Partidul Muncii) si a lui Adrian Nastase. Greenberg l-a facut presedinte pe Bill Clinton, a lucrat pentru Tony Blair, Nelson Mandela si Gerhard Schröder, dar si pentru laburistul Ehud Barak, pe care l-a adus la putere in Israel in 1999. Acum lucreaza cu Peretz. Care, daca va fi ales, va fi primul premier non-aschenazi (evreii din Franta, Germania si din nordul si estul Europei, in general - n.r.) din istoria Israelului.
Mai putin de-o luna pana la alegeri. Timp scurt, pentru a-si impune mesajul. De aceea, Peretz bate Israelul de la nord la sud, vorbeste cu oamenii, da mana cu patronii, e, de dimineata pana seara, intr-o campanie permanenta. Asa l-am ""prins"": vizitase fabrica pe care a pus-o pe picioare unul dintre pionierii industriei israeliene, originar din Romania - Bruno Landesberg. Cateva echipe de ziaristi i-au urmarit prestatia atunci, asa cum i-o diseca zilnic, in paginile ziarelor, la televiziune si pe posturile de radio.

Jurnalul National: Ultimele sondaje de opinie arata ca Partidul Muncii va ob-tine locul doi in alegeri, cu circa 20 de mandate in viitorul Knesset. O sa va vedem partidul in Guvern, in orice formula de coalitie?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.