Acuzele aduse de puterea executiva judecatorilor si procurorilor, afirmatiile puterii executive referitoare la o "justitie ticalosita" au fost facute fara a se cunoaste motivele reale retinute de instanta suedeza in hotarare, apreciaza inspectorii Co
Acuzele aduse de puterea executiva judecatorilor si procurorilor, afirmatiile puterii executive referitoare la o "justitie ticalosita" au fost facute fara a se cunoaste motivele reale retinute de instanta suedeza in hotarare, apreciaza inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) in raportul lor referitor la cazul Gregorian Bivolaru. De asemenea, raportul prevede ca "asa cum rezulta din hotarare, acuzele sunt aduse statului roman si apreciem ca era de datoria puterii executive sa faca cunoscute Uniunii Europene toate aspectele care vin in sprijinul autoritatilor romane". Totodata, documentul mentioneaza ca ceea ce a evidentiat instanta suedeza in motivarea hotararii este faptul ca procurorii romani nu au avut ocazia sa raspunda declaratiei Madalinei Dumitru si nici sa prezinte dovezi concludente in cererea de extradare, care, de altfel, nici au fost solicitate. Instanta suedeza nu a retinut in nici un fel ca mandatele de arestare emise pe numele lui Gregorian Bivolaru nu sunt intemeiate pe motiv ca nu ar fi sustinute de probe.
Ceea ce evidentiaza instanta suedeza in motivarea hotararii este faptul ca procurorii romani nu au avut ocazia sa raspunda declaratiei Madalinei Dumitru si nici sa prezinte dovezi concludente in cererea de extradare, arata raportul privind Gregorian Bivolaru. Documentul inspectorilor CSM afirma ca hotararea instantei suedeze se refera la lipsa probelor in sustinerea cererii de extradare si nu la lista probelor in emiterea mandatelor de arestare pe numele lui Gregorian Bivolaru. Referitor la perchezitiile domiciliare, raportul prevede ca acestea au fost efectuate in baza autorizatiilor emise de judecator, masurile procesuale fiind dispuse prin incheiere motivata, precum si faptul ca perchezitiile dispuse in cursul urmaririi penale s-au efectuat de catre procurori, insotiti de catre lucratori operativi din cadrul Jandarmeriei Romane, dupa cum prevede legea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.