Informatia referitoare la arestarea in Romania a generalului Ratko Mladici (dat in urmarire de Tribunalul de la Haga) de catre trupe speciale britanice, lansata intr-un interviu difuzat de televiziunea sarbo-bosniaca, face valuri la Bucuresti. SRI de

Informatia referitoare la arestarea in Romania a generalului Ratko Mladici (dat in urmarire de Tribunalul de la Haga) de catre trupe speciale britanice, lansata intr-un interviu difuzat de televiziunea sarbo-bosniaca, face valuri la Bucuresti. SRI declara ca ""nu poate confirma un astfel de eveniment"".

Jocul declaratiilor pe marginea informatiei privind arestarea lui Mladici a fost fascinant, ieri, la 48 de ore de la producerea presupusului eveniment. Bucurestiul, prin vocile sale autorizate, n-a furnizat nici o dezmintire ferma. Totusi, Serviciul Roman de Informatii (SRI) a declarat ca, din datele detinute, ""nu se poate confirma un astfel de eveniment si nici ca Ratko Mladici s-ar fi aflat, la un moment dat, in Romania"". Contactat de Jurnalul National, purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale, Cristinel Ghiga, a declarat: ""Nu comentam informatiile publicate in presa din spatiul ex-iugoslav si preluate de presa romana si nici pe cele vehiculate de organizatia neguvernamentala sarba"".
SPECTACOL MEDIATIC. Zvonul privind arestarea lui Mladici a facut inconjurul lumii in ultimele trei zile, alimentand imaginatia bogata tipic balcanica. De departe, insa, cea mai incitanta tema de discutie o reprezinta declaratia lui Dragas Orhan, directorul Institutului International pentru Securitate din Serbia-Muntenegru (organizatie neguvernamentala), care a afirmat, intr-un interviu pentru Radioteleviziunea din Republica Srpska, ca ""Ratko Mladici nu a vrut sa se predea si de aceea a fost luata decizia de compromis ca trupele speciale britanice SAS din Romania sa il captureze marti dimineata"". Care trupe speciale britanice DIN Romania? La aceasta intrebare perfect indreptatita nu exista un raspuns in cadrul respectivului interviu. Informatia a fost preluata si pe site-ul internet al agentiei macedonene Makfax, potrivit careia ""Mladici ar fi fost arestat de comandouri ale fortelor speciale britanice in cursul unui exercitiu comun anglo-roman"".
DEZMINTIRE. Tribunalul Penal International pentru Fosta Iugoslavie (TPI) si Guvernul sarb au dezmintit inca de miercuri zvonurile privind arestarea lui Mladici.
Ieri, la orele dupa-amiezii, Ministerul britanic al Apararii, contactat de Mediafax, a negat orice implicare a trupelor sale in presupusa arestare a lui Ratko Mladici si a amintit ca relatarile privind prinderea acestuia au fost respinse in mai multe randuri de TPI.
OCUPAT. Omul de afaceri belgradean Dragas Orhan s-a aflat, ieri, prins vreme de mai multe ore intr-o serie de intrevederi cu oficiali sarbi, cel putin asa ne-a declarat secretara de la una dintre companiile sale, Commora System. Incercarile noastre de a-l contacta telefonic s-au soldat cu amanari succesive.

DU-TE, VINO CONTINUU PE URMELE FUGARULUI RATKO


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.