Unul dintre cei mai cunoscuti opozanti ai regimului comunist din Romania
Varsta: 77 de ani A mai publicat ""Scrisori deschise si alte texte"", ""Libertate?"", ""Traduceri"", ""Fata nevazuta a lucrurilor"" Detine Legiunea de Onoare in gra
Unul dintre cei mai cunoscuti opozanti ai regimului comunist din Romania
Varsta: 77 de ani A mai publicat ""Scrisori deschise si alte texte"", ""Libertate?"", ""Traduceri"", ""Fata nevazuta a lucrurilor"" Detine Legiunea de Onoare in grad de Ofiter (Franta 2000), Ordinul ""Steaua Romaniei"" in grad de Mare Cruce (2000) Editura Humanitas a publicat recent volumul ""Puterea fragilitatii"" de Doina Cornea. ""La doi ani de la revolutie, cititorii din Romania aveau prilejul sa se intalneasca, pentru prima oara prin intermediul cuvantului tiparit, cu Doina Cornea. Scrisorile ei deschise adresate conducatorilor statului comunist, ascultate vreme de sapte ani la Radio Europa Libera, laolalta cu texte in care lua pozitie fata de evenimentele dramatice ale anilor 1990-1991, erau adunate intr-un volum epuizat rapid din librarii. Volumul de acum reuneste cele mai semnificative pagini ale sale, cele care i-au consacrat statutul de reper moral al unei intregi natiuni"", prezinta editorul cartea. In 1983 Doina Cornea a fost destituita de la Universitatea din Cluj si supusa anchetelor si interogatoriilor. In 1987 a fost inchisa pentru cinci saptamani, apoi a fost arestata la domiciliu. Pentru noua aparitie editoriala, Jurnalul National o declara pe Doina Cornea ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.