La o petrecere cu multi medici se discuta despre politicieni. Cel mai categoric in tot ce spune e un veterinar. ""Cainii sunt punctul lor slab. Un deputat, care mi-a adus un canis intoxicat cu parizer, mi-a promis ca-mi face rost de o fabrica de
La o petrecere cu multi medici se discuta despre politicieni. Cel mai categoric in tot ce spune e un veterinar.

""Cainii sunt punctul lor slab. Un deputat, care mi-a adus un canis intoxicat cu parizer, mi-a promis ca-mi face rost de o fabrica de rulmenti, daca-i salvez potaia. Chestia e ca n-aveam ce face cu atatia rulmenti si i-am cerut un loc de casa. Pentru locuri de casa, sunt insa mai buni consilierii primariei. Iar daca prinzi unul cu pisica bunicii beteaga, om te faci"". La celalalt capat al mesei, un stomatolog usor afumat da din cap neincrezator: ""Adu-mi-l mie sambata dupa-masa pe deputatul asta al tau cu o infectie la masea. Sa-l vad eu cum mi se uita in ochi ca un copil care si-a pierdut parintii si scot de la el si un combinat. Nimic nu se compara cu durerea de dinti. Daca-mi pun ambitia si-l scobesc la nerv, il mut in ce partid vreau"".
Generalistii din preajma stomatologului se opresc din mestecat ca loviti de o amintire neplacuta. Amandoi au unele probleme cu dantura, amandoi sunt liberali, amandoi stiu ca apartenenta la un partid nu doare. Si ca, oricat i-ar chinui o constipatie, pe langa caria de canin, e ce-i si o fabrica de rulmenti fata cu un combinat siderurgic. Generalistii, prin definitie, sunt niste oameni care stiu sa recunoasca superioritatea unui confrate in materie de durere, dar chirurgul de cealalta parte a mesei nu-i deloc de acord cu stomatologul: ""La matale, colega - zice el - nu se moare. Iti sar ochii din orbite de durere, dar trece. Pacientul meu insa nu poate sa spuna: am fost mort, dar mi-a trecut. Si nici
nu-i nevoie sa-l sperii pe politicianul vostru cu doamna in negru. E suficient sa fiu ingandurat. Si sa-l iau cu ocolisul. Doma€™deputat, operatia-n sine nu-i cine stie ce. Daa€™ stiti cum e, exact ca la voi, in politica, una cauti si alta gasesti. Sa dea Dumnezeu sa fie bine! Cand parlamentarul vine la chirurg si acesta il paseaza lui Dumnezeu, iti da si locul eligibil pe lista, numai sa aranjezi treaba cu Al de Sus"".
""Aiurea - intervine un ochelarist, care n-a facut altceva decat sa-si asculte colegii condescendent, ca omul care stie unde-i cheia de la casa cu bani - e vremea psihiatrilor, stimabililor! Dupa ce se spovedeste mai multe zile la procuror sau capata domiciliul fortat la Rahova 29 de zile, pana si cel mai dur senator simte nevoia unei inimi intelegatoare. Al unui om care sa-l asculte si sa dea tot timpul din cap, semn ca-l si crede. Ori, cine stie s-asculte mai bine delirul unui mincinos profesionist ca nenea psihiatrul? Poate doar psihologul, dar costa mai mult si te duce cu vorba pana ajungi la sentinta, cand e nevoie de popa, nu de hapuri si injectii.""
Dupa ce psihiatrul isi termina discursul, confratii lasa capetele-n jos ca si cum trebuie sa-si aminteasca urgent un anume lucru si lucrul acela intarzie. ""Hai noroc si cand ne-o fi mai rau, ca acum sa ne fie!"", zice ridicand paharul sculptorul de dinti si masele. ""Cata dreptate poti sa ai - spune chirurgul ridicand paharul - hai sa traim!""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.