Se spune ca Apostolul Andrei este cel care a adus lumina credintei in Mantuitorul Iisus Hristos pe meleagurile romanesti.
De multe ori lumea s-a intrebat de unde stim cu exactitate aceste lucruri. Episcopul Eusebiu al Cezareei Palestinei (265
Se spune ca Apostolul Andrei este cel care a adus lumina credintei in Mantuitorul Iisus Hristos pe meleagurile romanesti.
De multe ori lumea s-a intrebat de unde stim cu exactitate aceste lucruri. Episcopul Eusebiu al Cezareei Palestinei (265 - 339/40), cel mai de seama istoric crestin al veacurilor primare, scria in Istoria bisericeasca alcatuita de el ca Apostolul Andrei a propovaduit crestinismul si in Dacia Pontica, viitoarea provincie Scythia Minor: ""Cand Sfintii Apostoli si ucenici ai Mantuitorului nostru s-au raspandit peste tot pamantul locuit, Toma, dupa spusele traditiei, a luat (spre evanghelizare) tara parsilor (persilor), Andrei - Scythia, Ioan - Asia, unde si-a petrecut toata viata pana ce a murit in Efes; Petru a predicat iudeilor imprastiati in Pont, Galatia, Bitinia, Capadocia si Asia... Ce sa mai spun de Pavel, care, dupa ce a predicat Evanghelia lui Hristos de la Ierusalim pana in partile Iliriei, a suferit martiriul la Roma, sub Nero? Acestea sunt spuse intocmai de Origen, in cartea a III-a a Comentariilor sale la Geneza"". In cartea ""Izvoarele Crestinismului Romanesc"", aparuta la Editura Arhiepiscopiei Tomisului 2003, si geograful grec Strabon, in lucrarea sa ""Geografia"", intelegea prin Scythia tot Dobrogea de azi sau Scythia Minor. Iar in Doctrina syriaca a Apostolilor se arata ca teritoriile evanghelizate de Sfantul Apostol Andrei sunt: ""Niceea, Nicomidia, Bithinia si... Gothia"", sub numele din urma ""trebuie sa intelegem regiunea de est a Daciei Carpatice"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.