Dupa ani buni in care au prestat la sute de concerte ""aranjate"" de altii, unii cantareti s-au dezmeticit si si-au dat seama ca pot face bani frumosi daca se transforma in intermediarii showbiz-ului. De ce sa pierzi o parte din onorariu cand po

Dupa ani buni in care au prestat la sute de concerte ""aranjate"" de altii, unii cantareti s-au dezmeticit si si-au dat seama ca pot face bani frumosi daca se transforma in intermediarii showbiz-ului.

De ce sa pierzi o parte din onorariu cand poti sa ti-l bagi in buzunar prin propria firma? De ce sa nu incasezi un comision si din onorariile colegilor de breasla? De ce sa nu-ti folosesti relatiile profesionale construite de-a lungul carierei artistice? Iata cateva motive decisive pentru un cantaret care-si doreste agentia lui de management, impresariat si alte chichite tehnico-artistice.
SERVICII COMPLETE. Cea mai noua in domeniu este Luminita Anghel. De mai putin de o jumatate de an, solista care a obtinut, alaturi de trupa Sistem, cel mai bun rezultat al Romaniei la Eurovision, si-a deschis propria afacere in showbiz: Luminita Anghel Entertainment - ""o agentie speciala pentru organizarea de evenimente culturale, artistice si de marketing"". Cu alte cuvinte, firma interpretei acopera cam tot ce se poate face in showbiz: impresariaza, intermediaza contactul cu artistii, inchiriaza locuri pentru desfasurarea evenimentelor, produce spectacole, face rost de echipamente si tehnicieni de scena, lumini si sonorizare. Printre artistii ""de casa"" se numara Miki, Lucian Viziru, Sistem, Stigma, Compact, Voltaj, Monica Anghel, Paula Seling, Nico sau Marcel Pavel.
EXCLUSIVITATE. Liderul trupei Sistem, Zoli Toth, este director general si actionar al agentiei Star Management, despre care spune ca este prima companie din Romania care asigura consultanta in toate domeniile industriei muzicale. Aceeasi agentie detine primul site romanesc unde poti rezerva artisti. Si ai de unde alege, mai ales ca Simplu, Spin, Suie Paparude, Corina, Destiny, Cream, Lucian Viziru si Sistem au semnat cu firma lui Toth contracte de exclusivitate. In schimb le ofera asistenta la semnarea contractelor, astfel incat sa fie feriti de ""tepe"". Ferit de tepe se simte si Zoli, al carui partener de afaceri este Anca Lupes, iubita sa, care are o experienta de 15 ani in showbiz-ul autohton.
Solistul Verso, Cristi Beiu, n-are actiuni, dar lucreaza intr-o agentie - Sublime Production - pusa pe picioare de prietenul sau, Cristi Stan, totodata manager al trupei amintite. Cristi Beiu insoteste artistii angajati prin intermediul acestei firme la spectacolele beneficiarilor din intreaga tara.

LECTIA DE SHOWBIZ


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.