In tara noastra au fost confirmate oficial primele cazuri de gripa din acest sezon, ne-a declarat dr. Rodica Costinea, directorul Directiei Generale de Sanatate Publica. Doi adulti din judetul Iasi si respectiv Bucuresti au fost diagnosticati cu
In tara noastra au fost confirmate oficial primele cazuri de gripa din acest sezon, ne-a declarat dr. Rodica Costinea, directorul Directiei Generale de Sanatate Publica.

Doi adulti din judetul Iasi si respectiv Bucuresti au fost diagnosticati cu gripa saptamana trecuta. In cazul acestora au fost izolate doua tulpini de virus gripal care se gasesc in compozitia vaccinului antigripal recomandat pentru anul acesta de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).
VACCINARE. Pana in prezent, in Romania, peste 10% din populatie a fost vaccinata antigripal, sustine dr. Rodica Costinea. Vaccinul a fost administrat in special persoanelor la risc: batrani, copii, bolnavi cronici. Spre deosebire de anul trecut insa, acum s-a pus accent pe vaccinarea populatiei din focarele de gripa aviara. In momentul de fata, stocurile de vaccin antigripal au fost epuizate, campania de vaccinare fiind incheiata atat la nivel national, cat si mondial. Potrivit dr. Rodica Costinea, la Institutul ""Cantacuzino"" nu se mai gaseste vaccin antigripal. Activitatea gripala din acest moment din Romania poate fi caracterizata ca fiind sporadica, de intensitate joasa, dar totusi cu o tendinta de crestere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.