Fondata in 1966, in acest an casa italiana aniverseaza 40 de ani de existenta. Bottega Veneta este considerata pepita de aur a Gucci Group. Intrecciato - acesta este numele tehnicii secrete a casei Bottega Veneta, cea care i-a adus succesul tim
Fondata in 1966, in acest an casa italiana aniverseaza 40 de ani de existenta. Bottega Veneta este considerata pepita de aur a Gucci Group.

Intrecciato - acesta este numele tehnicii secrete a casei Bottega Veneta, cea care i-a adus succesul timp de peste 40 de ani. Gentile emblematice ale casei sunt realizate manual intr-un atelier situat in zona industriala a orasului Vicenza. Pentru realizarea unei singure genti sunt necesare 77 de bucati de piele, taiate in forma de ""tagliatelle"", 10 tipuri diferite de piele, precum si doi angajati care lucreaza timp de doua zile. Rezultatul este insa spectaculos, de o finete incomparabila. In acest ritm, casa italiana nu poate produce mai mult de 500 de exemplare din modelul vedeta Cabas. Pretul acestor accesorii de lux variaza intre 3.000 si 75.000 de euro - pentru versiunea realizata in piele de crocodil.
VANZARI IN CRESTERE. Preturile mari nu descurajeaza clientii. Din contra! Cu o crestere a vanzarilor de 60% in 2005, Bottega Veneta nu a reusit insa sa acopere toate comenzile existente. Cu astfel de rezultate, Bottega Veneta este una dintre cele mai bine cotate marci de lux ale momentului cu o cifra de afaceri de circa 160 milioane de euro in 2005. In prezent, compania are 150 de angajati, care elaboreaza colectia pentru toamna - iarna 2006/2007 si detine 83 de magazine in intreaga lume. Un al doilea magazin va fi deschis la Paris, in cursul acestei luni, inainte de inaugurarea magazinelor reprezentative din Tokyo, Hongkong, respectiv Shanghai. (C.B.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.