Cei patru membri ai expeditiei romanesti in Aconcagua au revenit ieri in tara. Printre ei s-a aflat si o femeie, Catalina Albu. In urma unei raceli pe care a purtat-o inca de la plecarea din Romania, aceasta a fost nevoita sa renunte cu numai 400
Cei patru membri ai expeditiei romanesti in Aconcagua au revenit ieri in tara. Printre ei s-a aflat si o femeie, Catalina Albu.

In urma unei raceli pe care a purtat-o inca de la plecarea din Romania, aceasta a fost nevoita sa renunte cu numai 400 de metri inainte de atingerea varfului. Ceilalti trei, Marius Albu, Leonard Alexa si Cristian Nanu, si-au atins telul.
- 25° C. Temperaturile pe timpul noptii au ajuns si la minus 20-25 de grade, iar Marius spune ca a avut un atac de panica la prima incercare, cand si-a dat seama ca nu-l mai duce inima si singura solutie a fost sa se intoarca la o baza inferioara si sa se refaca. Acum patru sezoane, Marius Albu, 50 de ani, seful grupului, a mai incercat o data sa puna piciorul pe Aconcagua, dar nu a reusit sa treaca de altitudinea de 5.000 m. Marius a facut de doua ori inconjurul lumii intr-o ambarcatiune cu vele, fiind primul roman care a reusit acest lucru. ""Calatoriile au fost atat de lungi, prima - doi ani, a doua - aproape sapte, pentru ca, din lipsa banilor, eram nevoit sa ma opresc in diferite locuri si sa muncesc. De fapt, a doua calatorie am pornit-o pentru ca imi gasisem o slujba in Caraibe."" (Vladimir Ioan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.