La infectii cu ciuperci sunt expusi mai ales cei cu imunitate scazuta. Sunt expusi la micoze si agricultorii, forestierii, brutarii, muncitorii care demoleaza cladiri si cei care fac antibiotice fara supraveghere medicala. Dar, si din aceste cate
La infectii cu ciuperci sunt expusi mai ales cei cu imunitate scazuta. Sunt expusi la micoze si agricultorii, forestierii, brutarii, muncitorii care demoleaza cladiri si cei care fac antibiotice fara supraveghere medicala.

Dar, si din aceste categorii, unii se infecteaza cu ciuperci, altii nu. Fac micoze cei cu imunitate scazuta. Profesorul doctor Dorin Sarafoleanu de la Clinica ORL a Spitalului ""Sf. Maria"" explica factorii favorizanti ai micozelor. O lista lunga: diabetul, fumatul, refluxul gastroesofagian, cariile dentare, bolile de ficat, subnutritia, muncitorii care lucreaza in mediul calduros. Bolnavii de cancer, cei care au facut terapii cu raze si citostatice, bolnavii de rinichi carora li s-au plantat sonde sunt predispusi mai mult la infectia cu fungi. Se testeaza la laborator infectia cu ciuperci printr-o analiza antifungiograma, semanand cu antibiograma, descoperindu-se la ce medicamente sunt vulnerabile ciupercile care l-au imbolnavit pe pacient. Exista mai multe tipuri de medicamente impotriva ciupercilor, care se administreaza si pe cale generala, dar si prin aplicare la locul infectiei. Clasele de medicamente antifungice sunt: polienele, azolele, alilaminele etc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.