La conferinta de presa cu omologul sau bulgar, Gheorghi Petkanov, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a refuzat categoric sa raspunda intrebarilor Jurnalului National, conditionand dialogul cu ziarul nostru de prezentarea unor scuze referitoare la a
La conferinta de presa cu omologul sau bulgar, Gheorghi Petkanov, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a refuzat categoric sa raspunda intrebarilor Jurnalului National, conditionand dialogul cu ziarul nostru de prezentarea unor scuze referitoare la acele cinci intalniri ale tripletei Tariceanu - Patriciu - Macovei, dezvaluite de JN, dar negate de cei trei. Jurnalul National nu isi aminteste ca doamna ministru sa-si fi cerut scuze pana acum pentru faptul ca a ascuns atat timp intalnirea ""inoportuna"" pe care a avut-o la
Palatul Victoria.

Aflat intr-o vizita oficiala in Romania, la invitatia omologului sau, Monica Macovei, ministrul bulgar de Justitie, Gheorghi Petkanov, a participat ieri la conferinta de presa organizata pe tema problemelor comune celor doua sisteme juridice, in contextul integrarii in Uniunea Europeana.
DIPLOMAT. Petkanov a dat de inteles ieri ca ministrul roman al Justitiei, Monica Macovei, s-a aflat intr-o situatie dificila atunci cand s-a intalnit cu omul de afaceri inculpat Dinu Patriciu, in iunie 2005, in biroul primului-ministru Tariceanu. Concret, ministrul bulgar a fost rugat de jurnalistii romani sa se transpuna in situatia colegei Macovei si sa spuna ce ar fi facut daca, odata ajuns la acea intalnire, l-ar fi vazut pe inculpat. Ar fi ramas sau ar fi plecat imediat? Pus sa-si imagineze o situatie ""inoportuna"" in care nu a fost prins, Gheorghi Petkanov a dat un raspuns diplomatic, prin care a evitat sa-si puna omologul intr-o situatie neplacuta. ""Este o intrebare foarte dificila"", a raspuns ministrul bulgar, zorit sa plece de finalul anuntat al conferintei.
INTREBARE. In scurta sectiune rezervata intrebarilor pentru cei doi oficiali, Jurnalul National a incercat sa obtina raspunsul pe care il asteapta zadarnic de patru zile. Reamintim ca ziarul nostru doreste sa lamureasca problema intalnirilor care ar fi avut loc intre ministrul Monica Macovei si unul dintre aparatorii presedintelui Rompetrol, avocatul Ovidiu Budusan, pe tema dosarului lui Dinu Patriciu. Redam cititorilor nostri intrebarea simpla la care asteptam inca raspuns: ""Puteti sa ne precizati daca, de cand sunteti ministru al Justitiei, v-ati intalnit cu avocatul Ovidiu Budusan?"".
ATITUDINE. La auzul intrebarii, Monica Macovei
s-a crispat si a fost nevoie de interventia imediata a consilierului sau pe probleme de presa. ""Aceasta intrebare nu are legatura cu tema conferintei de presa"", a replicat taios consilierul, desi mai inainte se acceptasera si alte intrebari. Tacerea ministrului Justitiei a continuat, in ciuda insistentelor noastre de a primi un raspuns clar. Intr-un tarziu, Monica Macovei a rabufnit, vizibil enervata: ""O sa va fac placerea si o sa va spun ceva. Astept si eu sa publicati acele documente si acele probe sau sa va cereti scuze, daca nu le aveti, pentru acele cinci intalniri in triunghi. Da? Dupa ce rezolvati problema asta, puteti sa-mi puneti alte intrebari!"".
OBLIGATIE. Doamna ministru, dumneavoastra v-ati intalnit cu un inculpat in cabinetul primului-ministru si nu v-ati cerut scuze ca ati ascuns acest lucru. Obligatia dumneavoastra, ca inalt demnitar al statului, responsabil cu imaginea Justitiei, este sa lamuriti astfel de semne de intrebare si nu sa va eschivati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.