Am citit pe prima pagina a unui cotidian vestea ca Uma Thurman uraste barbatii care nu trag apa la veceu. Normal era sa ma intreb cine dracua€™ mai e si Uma asta, in toaleta careia si-au strecurat reporteri toate marile agentii de presa,
Am citit pe prima pagina a unui cotidian vestea ca Uma Thurman uraste barbatii care nu trag apa la veceu. Normal era sa ma intreb cine dracua€™ mai e si Uma asta, in toaleta careia si-au strecurat reporteri toate marile agentii de presa, iar ziarele noastre scot de pe pagina intai stirile cu batranii, care se sinucid cu talonul de pensie in mana, ca sa ne informeze ce adora si ce detesta madama. Tot atat de normal insa era sa conchid ca trebuie sa se fi remarcat femeia prin ceva, daca lumea vrea sa stie si ce se petrece in baia ei. Cand o celebritate e in stare de atata ura pentru amantii care nu trag apa, logic e ca, la celalalt capat al situatiei, sa ghicim o iubire neconditionata pentru cei care trag de fiecare data apa. Care o fac intr-un fel inimitabil, cu personalitate, ba chiar cu talent. In orice caz, intr-un chip unic, de natura sa rupa inima suedezelor sensibile la muzica fluidelor pe teava. Daca prima reactie a fost una de lehamite, trebuie sa recunosc ca imediat m-a incercat si un sentiment de respect. La urma urmei, cate vedete pot merge cu sinceritatea si chiar cu filozofia pana in punctul in care sa afle toata omenirea ce gandesc ele despre barbatii care nu trag apa? Sau, si mai grav, care se pisa pe garduri. La mine in cartier nu e zi de la Dumnezeu in care locatarii din blocurile cu zece etaje sa nu se bucure de spectacolul, atat de omenesc in forma si de national in continut, al trecatorului care urineaza in vazul lumii. Nu doar betivii si vagabonzii se descheie la prohab unde le vine, ci si oameni ai muncii, tati de familie, alegatori cu dreptul la vot garantat de Constitutie, persoane care, inainte de a se repezi spre unul din copacii din Parcul Obor, au schimbat opinii pertinente despre Guvern cu sahistii si paznicii.
Foarte multi din vecinii mei ar avea dreptul sa spuna pe prima pagina a ziarelor si in jurnalele de stiri tv ce urasc si ce iubesc la semenii lor, dar numai celebritatea li-l consfinteste.
Cum se stie, o curiozitate odata satisfacuta trage dupa ea alta mai mare. Nu se poate, mi-am zis, ca o actrita cu o minte atat de scaparatoare sa nu mai aiba si alte cugetari de patrimoniu. Galileo Galilei a zis ""E pur si muove!"", Goethe a zis ""Mehr Licht!"", Lenin a zis ""Comunismul inseamna puterea sovietelor plus electrificarea satelor"", dar Uma, oare ce-a mai zis Uma?! O femeie indelung dezamagita de barbati, fie si-n chestiunea trasului apei in veceu, nu se opreste la o singura vorba de spirit. Ei bine, stirea citata nu ne lasa amorsati si nesatisfacuti. Dupa ce s-a despartit de Ethan Hawke - cine ma-sa o mai fi si asta?! - enigmatica, frumoasa si mintoasa Uma Thurman a dus marturisirea pana la capat: mai degraba ar avea o relatie cu un barbat care o insala, decat cu unul care nu trage apa. Vedeti, de aceea e minunata viata, fiindca ii lasa un motiv de speranta si celui care credea ca nu mai are nici unul. Ce folos ca esti bogat si celebru daca, dupa ce deschizi gura, toti cei care te asculta se reped spre veceu sa traga apa?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.