BUDINCA DE VISINE CU MIGDALE
Patruzaci dramuri migdale pisate suptire, 30 dramuri zahar pisat, de la o lamiie - coaja, patru oua intregi si patru galbenusuri si patru albusuri facut omat, puindu-le intr-o strachina, le freaca un ceas. Ungi cal
BUDINCA DE VISINE CU MIGDALE
Patruzaci dramuri migdale pisate suptire, 30 dramuri zahar pisat, de la o lamiie - coaja, patru oua intregi si patru galbenusuri si patru albusuri facut omat, puindu-le intr-o strachina, le freaca un ceas. Ungi calupul cu unt si posmag, pui a treia parte inuntru si o dai in cuptoriu, de la coace putin. Apoi, scoatind-o, iei visini scoase de simburi si presarate cu zahar si, scurgindu-le zama, presara pe deasupra: si apoi, mai puind cealalta parte, o dai iarasi in cuptoriu si o lasi de se coace iarasi putin. Apoi o scoti si presari iarasi visini, pui si cealalta parte si dai in cuptoriu, pina se coace bine; si, presarind zahar, o dai la masa. MILHAROD
Ia doua oca de faina cintarita pui 10 oua cu totul si o litra de unt proaspat, topit, un polonic drojde de bere si putin lapte. Le faci plamadeala, si pe urma dospeste. Plamadeala se framinta cu toate la un loc, puind lapte cald pe cit cuprinde faina, lasindu-se aluatul mai moale decit cozonacii, si iarasi sa dospasca frumos. Apoi le faci pinisoare si le mai lasi de mai dospesc. Apoi, ungindu-le cu ou batut, deasupra, le pui pe tava, le asezi in cuptoriu, fiind focul ca de cozonaci. M. Kogalniceanu, C. Negruzzi; ""200 retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti""; Editura Timpul; Iasi 2005


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.