Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, e nemultumit de seful sau de partid, Calin Popescu Tariceanu, dar si de presedintele Basescu. Acesta din urma ar intentiona, spune Antonescu, sa transforme PNL si PD intr-un singur ""partid prezidential"".

Liderul grupului parlamentar liberal din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, s-a declarat nemultumit de felul in care partidul este condus de presedintele Tariceanu si a apreciat ca fuziunea cu PD inseamna ""moartea"" PNL. El a lansat un ""Apel catre liberali"", prin care cere ca decizia privind fuziunea cu PD sa fie luata in urma unui congres extraordinar, care sa se pronunte si asupra modului in care partidul este condus. ""Nu sunt multumit de felul in care Tariceanu conduce PNL. Ar fi bine ca presedintele Tariceanu sa schimbe ceva in modul in care conduce partidul. Daca nu, un congres extraordinar ar trebui sa il valideze pe Tariceanu la conducerea PNL sau sa schimbe modul lui de conducere"", a spus Crin Antonescu.
FUZIUNE PERICULOASA. In privinta fuziunii cu PD, Crin Antonescu a avertizat ca s-ar putea sa fie vorba de o decizie care ar putea duce la moartea PNL. ""In mod clar, nu ne aflam in fata unei oarecare optiuni strategice, ci, pur si simplu, in fata deciziei de a pune sau nu capat existentei PNL. O asemenea decizie nu poate fi lasata, in opinia mea, doar in seama conducerii actuale a partidului"", se arata in documentul lansat de Antonescu. El a recomandat ca decizia de fuziune sa fie luata in urma unui congres extraordinar ""serios, care sa dezbata problema, nu ca la acele congrese anterioare unde se adoptau hotarari deja luate"". ""Din 2002 n-am mai ales nimic. N-am ales BEX-ul lui Stolojan. N-am ales BEX-ul lui Tariceanu. N-am ales reprezentantii PNL in CNC-ul Aliantei. N-am ales primul-ministru. N-am ales ministrii"", se arata in material.
DE LA TELEVIZOR. Antonescu s-a plans ca liberalii au aflat de la televizor ca nu mai au presedinte al PNL si candidat la Presedintia Romaniei, care le sunt succesorii, ca vor fi alegeri anticipate, apoi ca nu vor fi alegeri anticipate si ca urmeaza sa fuzioneze cu PD. Antonescu a precizat ca se va retrage din viata politica daca un congres al PNL ar vota fuziunea cu PD si a avertizat ca noul partid va fi unul prezidential, ""al lui Traian Basescu"".

ARGUMENTELE LUI BOC