Liderul PC, Dan Voiculescu, a dezvaluit ieri ca vicepremierul Gheorghe Copos a fost amenintat telefonic de catre Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vantu in contextul discutarii in Guvern a ordonantei care permitea vanzarea catre angajatii PETROM a 8% din ac

Liderul PC, Dan Voiculescu, a dezvaluit ieri ca vicepremierul Gheorghe Copos a fost amenintat telefonic de catre Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vantu in contextul discutarii in Guvern a ordonantei care permitea vanzarea catre angajatii PETROM a 8% din actiunile companiei.

Vicepremierul Gheorghe Copos a fost amenintat telefonic de oamenii de afaceri Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vantu in perioada in care Guvernul urma sa discute o ordonanta prin care se dadea unda verde vanzarii catre angajatii PETROM a 8% din actiunile companiei. Dezvaluirea a fost facuta ieri de presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu. ""Copos a primit un telefon inainte de votul din Guvern cu 8% pentru Petrom, iar la capatul telefonului era S.R. Stanescu, care le-a facut legatura, erau cu el in camera, domnului Luca si domnului Vantu. Si mesajul era: «Copos, daca nu semnezi, te terminam!»"", a povestit Dan Voiculescu. Intrebat daca vicepremierul Copos a facut vreo sesizare in legatura cu acest telefon, liderul PC a declarat ca informatiile ar fi fost credibile daca aceasta convorbire ar fi fost inregistrata. Singura reactie a lui Copos a fost, a precizat Voiculescu, ca vicepremierul nu a votat ordonanta respectiva. ""Pe cine puteam sa sesizam? Convorbirea trebuia sa fie imprimata"", a spus Voiculescu.

REACTII. Contactat telefonic de Jurnalul National, vicepremierul Gheorghe Copos a confirmat existenta acestei convorbiri telefonice si a dorit sa puncteze ca acel telefon nu l-a impiedicat sa voteze impotriva ordonantei in sedinta de guvern.
In replica, Sorin Ovidiu Vantu a remis presei un comunicat in care sustine ca este vorba de o incercare de distragere a atentiei de la acuzatiile formulate de DNA la adresa lui Gheorghe Copos si ameninta cu chemarea in instanta a lui Copos si Voiculescu.

TAINUIRE. Pe de alta parte, liderul conservatorilor i-a cerut presedintelui Basescu sa iasa din sfera generalului si sa lamureasca acuzatiile la adresa trusturilor de presa. De altfel, el a amintit ca nu este pentru prima oara cand Basescu face acuzatii fara sa si nominalizeze si ca, de asemenea, de fiecare data PC i-a cerut sefului statului sa ""vorbeasca concret"". ""Sa nu vorbeasca de presa in general, pentru ca poate fi considerata ca o incercare de intimidare a presei"", a afirmat Voiculescu. ""Ministrul nostru nu de mult l-a acuzat ca tainuieste si a avut dreptate. Un presedinte nu are dreptul sa stie dar sa nu nominalizeze. Asta nu e atitudine de presedinte, nu cadreaza cu functia de presedinte al unui stat"", a mai adaugat el.

GUVERNARE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.