Puterea a pierdut majoritatea detinuta in Biroul Permanent al Senatului.
Prin renegocierea intregului algoritm de impartire a functiilor din Birou, PC a pierdut functia de vicepresedinte care a revenit PSD. Intelegerea a fost sustinuta de rep
Puterea a pierdut majoritatea detinuta in Biroul Permanent al Senatului.
Prin renegocierea intregului algoritm de impartire a functiilor din Birou, PC a pierdut functia de vicepresedinte care a revenit PSD. Intelegerea a fost sustinuta de reprezentantii Aliantei pentru a-si pastra ambele functii de vicepresedinte. Ca atare, in noua structura a Biroului Permanent, puterea are 6 voturi, iar opozitia 7. CRITIC. ""Predarea"" puterii in fata opozitiei a fost criticata vehement de conservatorii, care au si refuzat sa semneze protocolul. ""E o hotarare lipsita de intelepciune, pe care in perioada urmatoare clasa politica o va resimti"", a avertizat liderul PC Dan Voiculescu. ""Constat ca colegii de guvernare au preferat sa cedeze PSD-ului majoritatea in Biroul Permanent, pentru a-l pastra pe Berceanu. Pentru ca nu s-a dorit ca PD sa piarda postul de vicepresedinte, la care PNL avea dreptul, au zis «hai sa-l sacrificam pe asta de la PC». PSD a zis «nu». La care ADA a raspuns: «Pai de ce? Ca va dam majoritatea in Birou!» Atunci PSD a zis«da»"", a prezentat Dan Voiculescu modul in care s-au desfasurat negocierile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.