Un barbat din Conneticut cunoscut pe internet sub numele de ""illwill"" a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru furtul codului sursa al sistemului de operare Windows, unul dintre cele mai de pret ""posesiuni"" ale Microsoft. Un pradator c
Un barbat din Conneticut cunoscut pe internet sub numele de ""illwill"" a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru furtul codului sursa al sistemului de operare Windows, unul dintre cele mai de pret ""posesiuni"" ale Microsoft.

Un pradator care a trecut prin diversele faze ale activitatii criminale in ultimii cativa ani - cam asa a fost caracterizat William Genovese de judecatorul care l-a trimis sa mediteze urmatorii doi ani intr-un loc ceva mai racoros. Unii spun ca judecatorul s-a dovedit feroce in caracterizarea infractorului, dar destul de bland cand a venit vorba de condamnare.
Pedeapsa de doi ani a fost obtinuta de Genovese dupa ce s-a declarat vinovat in august 2005. El a recunoscut ca a incercat sa vanda pe internet codul sursa al programelor Windows 2000 si Windows NT 4.0. Codul fusese obtinut prin intermediul altor persoane si distribuit ilegal pe internet, spun procurorii care au instrumentat cazul.
PANICA. In februarie 2004, stirea ca a fost furata o buna bucata din codul sursa al celor de la Microsoft facea inconjurul lumii. Tot in februarie 2004, Genovese posta un mesaj pe site-ul sau de internet in care anunta ca vinde codul sursa al Windows. La scurta vreme, descurcaretul a fost contactat de un investigator privat angajat de Microsoft, care s-a oferit sa-i cumpere marfa. Ulterior,
""illwill"" a fost arestat pentru ca a vandut codul unui agend FBI sub acoperire.
VALOARE. Cat de valoros este codul sursa al Windows? E destul de greu de aproximat in dolari. Va puteti face o idee daca luati in calcul faptul ca, teoretic, avand codul sursa poti rescrie programul sau poti trece de programele de securitate fara prea mare bataie de cap. Teoretic, pentru ca practic te trezesti in fata a milioane de linii de cod, fara sa stii ce face fiecare. Ceva de genul ecranelor computerelor din Matrix.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.