Trenuri pline pana la refuz Credinciosii musulmani din Bangladesh au luat cu asalt trenurile pentru a se intoarce acasa dupa ce au participat la intalnirea anuala islamica din Tongi (20 de kilometri nord de Dhaka) Tunel pentru droguri Politi

Trenuri pline pana la refuz

Credinciosii musulmani din Bangladesh au luat cu asalt trenurile pentru a se intoarce acasa dupa ce au participat la intalnirea anuala islamica din Tongi (20 de kilometri nord de Dhaka)

Tunel pentru droguri

Politistii mexicani au descoperit un tunel subteran cu o lungime de peste un kilometru, care trecea pe sub frontiera dintre Statele Unite si Mexic si prin care erau livrate droguri. Extremitatea sudica a tunelului a fost localizata la Tijuana, punctul final al conductei fiind localitatea Otay, statul american California.

Filipine - Record la spalat pe dinti
Nu mai putin de 10.800 de copii din Filipine au incercat sa doboare recordul mondial la... spalat pe dinti simultan. Performanta anterioara a fost stabilita in 2003, de 10.240 de micuti din China. Organizatorii evenimentului filipinez asteapta acum omologarea rezultatului de catre reprezentantii Cartii Recordurilor.
Zbor - Pasagerii pot alege vecinul de scaun
O companie aeriana din Statele Unite planuieste sa asocieze pasagerii cu aceleasi interese, pentru a le face calatoria mai placuta si a evita plictiseala, relateaza Rompres. Inspirat de un zbor in care s-a trezit asezat langa Miss Texas, fondatorul AirTroductions, Peter Shankman, afirma ca a creat compania pentru a le da posibilitatea calatorilor sa-si aleaga vecinul de scaun. Pentru a zbura cu AirTroduction, calatorii se inregistreaza on-line, completand un profil cu detalii personale. Cand mentioneaza itinerariul de zbor, site-ul le pune la dispozitie informatii despre alte persoane care au bilete pentru acelasi zbor.
Bilant - 1.045.739 de scrisori pentru Mos Craciun
In 2005, Mos Craciun a primit din nou foarte multe scrisori de la copii. Si de aceasta data, Posta Canadiana l-a ajutat pe indragitul personaj sa raspunda la cele 1.045.739 de scrisori si 34.039 de e-mailuri. Peste 11.000 de voluntari ai Postei Canadiene i-au dat o mana de ajutor Mosului, pentru a raspunde mesajelor in 28 de limbi, inclusiv in braille.
Judecator - A vrut sa-si bage rivalul la racoare
Un judecator, indragostit subit de prietena unui inculpat, intentiona sa-l trimita ""la racoare"" pe incriminat pentru multi ani. Wolfgang W. (63 de ani) a facut o pasiune pentru femeia de 30 de ani si a inceput sa-i trimita mesaje in care o invita la cina. Judecatorul din München a fost refuzat de femeie, reactia lui urmatoare fiind un alt mesaj in care ii scria: ""Sa stii ca-l pot inchide pentru o perioada foarte mare de timp, ca sa nu te deranjeze!"". Tanara i-a aratat avocatului ""scrisorelele"" judecatorului amorezat, care acum risca pana la cinci ani de inchisoare.
Dubai - Expozitie de nunti asiatice
Pana la 4 februarie in Dubai se desfasoara Expozitia de nunti asiatice (Asian Wedding Show), cu scopul de a prezenta tendintele contemporane ale nuntilor traditionale din India, Pakistan, Bangladesh si Sri Lanka. Expozitia prezinta produse si servicii pentru organizarea nuntilor, de la bijuterii, tinute vestimentare si decoratiuni pana la restaurante, programe de divertisment si servicii oferite de saloanele de infrumusetare.
Ancheta - Cinematograful ""piratat""
Mai mult de jumatate din filmele piratate din Marea Britanie au fost filmate in acelasi cinematograf. In urma anchetelor efectuate de oamenii legii englezi, piratii au instalat camere de luat vederi langa cel de-al 16-lea ecran al unui complex de cinematografe. Reprezentantii Cineworld din Stevenage, Herts, spun ca vor lua toate masurile pentru a impiedica dezvoltarea acestui adevarat flagel. Afacerea cu DVD-uri piratate aduce pagube de 600 de milioane de lire sterline.
Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.