150 de oncologi din intreaga tara au luat parte la simpozionul ""Progrese in terapia adjuvanta a cancerului mamar si colorectal"".
Cu acest prilej s-au prezentat rezultatele unor studii clinice internationale vizand tratamentul cu taxotere in
150 de oncologi din intreaga tara au luat parte la simpozionul ""Progrese in terapia adjuvanta a cancerului mamar si colorectal"".
Cu acest prilej s-au prezentat rezultatele unor studii clinice internationale vizand tratamentul cu taxotere in cancerul mamar si cu eloxatin in cancerul colorectal. Primul dintre studii, realizat de Grupul International de Cercetare a Cancerului de San, a inclus 1.500 de paciente cu cancer mamar. ""Dupa 55 de luni de supraveghere s-a demonstrat ca agentul activ docetaxel, care se administreaza post-interventie chirurgicala, scade cu 28% riscul de recidiva a bolii si creste cu 30% rata de supravietuire"", a explicat dr. Dana Grecea de la Institutul Oncologic ""Prof. dr. I. Chiricuta"", Cluj-Napoca. PROGRES. Conf. univ. dr. Tudor Ciuleanu de la Institutul ""Prof. dr. I. Chiricuta"" apreciaza ca oxaliplatin prescris in cancerul colorectal este un pas important in tratamentul carcinoamelor colorectale. El se poate administra in toate stadiile bolii"". Anual, in Romania se inregistreaza aproximativ 8.000 de cazuri noi de cancer de san, iar la nivel mondial sunt raportate peste un milion de cazuri noi. La noi, anual, cancerul colorectal afecteaza 4.000 de pacienti si peste un milion in intreaga lume.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.