Birourile raman cea mai cautata investitie din imobiliar si in acest an. Peste 200.000 de metri patrati de birouri clasa A vor fi dati in folosinta in 2006, in timp ce multe alte cladiri vor fi finalizate in 2007.

Stocul de birouri de clasa A va creste in 2006 cu circa 200.000 de metri patrati, potrivit estimarilor companiei imobiliare ESOP. In plus, se mai afla in constructie multe alte cladiri ce vor fi operationale abia in 2007, iar altele sunt abia in faza de proiect. Specialistii de la compania imobiliara CB Richard Ellis (CBRE) spun ca se remarca o crestere cu peste 44% fata de anul trecut, cand au fost disponibili pe piata circa 125.000 de metri patrati.
""Numarul nu este chiar atat de impresionant daca ne gandim ca in alte orase din regiune, precum Budapesta sau Varsovia, se livreaza mult mai multe proiecte intr-un an"", apreciaza analistii de la CBRE.
Printre cladirile care au termen de finalizare programat pentru acest an se numara North Gate Business Center, Buzesti Office Building, Millenium Business Center si Herastrau Office Space.
PROIECTE NOI. Incurajati de cererea din ce in ce mai mare, multi dezvoltatori au inceput proiecte de imobile de birouri, care vor fi definitivate, in cea mai mare parte, in 2007-2008, spune Mihai Ghircoias, seful departamentului birouri in cadrul CBRE. Acestea se dezvolta in zonele deja cunoscute si, ca o noua orientare, au inceput sa apara si in sudul sau in estul Bucurestiului. ""Se vor pune bazele dezvoltarii unor parcuri de afaceri noi, proiecte de anvergura care vor depasi 100.000 de metri patrati fiecare, ale caror prime cladiri vor fi finalizate in perioada 2007-2008"", se mentioneaza in studiul Esop.

DELEA