Georgienii traiesc de aproape o saptamana in frig si intuneric, dupa avaria la o conducta de gaze si la o linie de inalta tensiune care veneau din Rusia.

Presedintele georgian, Mihail Saakasvili, s-a intors de urgenta la Tbilisi de la Forumul economic mondial de la Davos si le-a cerut compatriotilor sai sa dea dovada de unitate pentru a infrunta valul de frig insotit de intreruperea livrarilor de gaze si electricitate din Rusia.
ACUZATII. El a acuzat Rusia pentru exploziile produse la gazoduct si pentru cea care a distrus un pilon al unei linii de inalta tensiune ce alimenta Georgia cu electricitate. De partea cealalta, Rusia pare sa tergiverseze lucrarile de reparatii, invocand tot felul de motive, mai mult sau mai putin plauzibile. Dupa ce au spus ca e prea frig sa lucreze, ca scaparile de gaze sunt prea mari pentru a putea interveni, acum promit cu jumatate de gura ca, probabil, astazi va ""curge"" gaz pe conducta si energie electrica pe fir. In acest timp, georgienii se descurca cu greu. Cozile la umplut buteliile au devenit o imagine cotidiana, oamenii stand in frig si 12 ore pentru a face rost de o butelie plina, o paine sau orice alt aliment, pentru ca aprovizionarea se face cu greu din cauza zapezii. (Camelia Muntean)