COMPLEX REZIDENTIAL. Un complex de vile de lux numit Green Valley va fi construit la Brasov de catre firma NV Real Estate Development, filiala a grupului belgian Fivanco. Complexul este compus din 66 de vile, construite pe loturi de 800-1.200 de metri patrati, si va fi finalizat in ianuarie 2008. Casele vor avea suprafete construite cuprinse intre 154 si 244 de metri patrati, iar pretul de vanzare va fi intre 145.000 si 200.000 de euro, fara TVA, a declarat Marius Andrei, manager de proiect. El a adaugat ca valoarea proiectului se ridica la 12 milioane de euro. (Daniela Ivan)
FIRME DIZOLVATE. Aproape 200.000 de firme ar putea fi dizolvate, pentru ca nu au depus la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) situatiile financiare corespunzatoare anului fiscal 2004. Termenul-limita a expirat la 15 decembrie 2005. Din totalul de peste 500.000 de firme inregistrate la ONRC, circa 40% nu si-au depus situatiile financiare pentru anul 2004, au declarat reprezentanti ai ONRC. (D.I.)
BANI PENTRU CONSOLIDARI. 55 de cladiri din intreaga tara, incadrate in clasa I de risc seismic, vor fi consolidate in acest an. Guvernul a alocat ieri 10 milioane de lei noi, prin adoptarea unui plan de masuri in acest sens. La 14 dintre aceste cladiri lucrarile de consolidare sunt deja in executie. (Aniela Nine)
UREX, DE VANZARE. Luna viitoare va fi scoasa la vanzare pentru a noua oara societatea Urex Rovinari. Pretul acesteia este 7,5 milioane de lei, desi statul ceruse initial 30 de milioane de lei, echivalentul patrimoniului uzinei. Urex Rovinari a fost administrata pana in 2004 de omul de afaceri brasovean Alexandru Crisan (foto), acuzat ca a devalizat uzina, acesta fiind, in momentul de fata, arestat preventiv intr-un dosar de coruptie. Statul are de recuperat de la societate 70 de milioane de lei. (Elena Stan)
BILANT. Lufthansa estimeaza pentru acest an o crestere cu 12% a incasarilor din Romania. Compania germana de transport aerian a inregistrat anul trecut un profit operational de 550 milioane euro. ""Lufthansa Romania a inregistrat in 2005 o crestere de aproximativ 18% a numarului de pasageri si de aproximativ 20% la nivel valoric"", a declarat Stefan Lau, directorul general al Lufthansa Romania. Calatoriile in interes de serviciu sunt in crestere, pentru 2006 fiind asteptata o crestere de circa 30%. Compania nu are planificata deschiderea unor rute noi in acest an. (Elena Stan)