Dupa datele centralizate pana la inchiderea acestei editii, 15 romani au murit de frig din pricina gerului siberian care a pus stapanire pe tara noastra in ultimele zile. Valul de frig a lovit mai ales estul si sud-estul Romaniei, in Moldova inre

Dupa datele centralizate pana la inchiderea acestei editii, 15 romani au murit de frig din pricina gerului siberian care a pus stapanire pe tara noastra in ultimele zile.

Valul de frig a lovit mai ales estul si sud-estul Romaniei, in Moldova inregistrandu-se in noaptea de duminica spre luni temperaturi de pana la - 27 de grade Celsius (Darabani, in judetul Botosani). Gerul naprasnic va mai dura cel putin doua zile. Meteorologii avertizeaza ca din cauza vantului, in Dobrogea si Baragan, temperaturile ar putea scadea si pana la - 31 de grade. Vrancea, Bacau, Galati, Iasi, Buzau si Arad sunt cateva dintre judetele unde s-au semnalat decese din pricina frigului.
CENTRALA PRIMARIEI. Nici Bucurestiul nu s-a lasat mai prejos, mercurul termometrelor din Capitala coborand duminica noapte pana la - 17 grade Celsius. Astfel, centrala termica a Primariei Capitalei a crapat de frig. Vechimea tevilor si-a spus cuvantul. In ceea ce priveste activitatea primarilor de sector, pe timp de crivat, doar doi au fost pe faza. Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a cerut ieri de urgenta amplasarea unor ambulante si corturi in sase puncte cu trafic pietonal intens, in care sa se serveasca gratuit populatiei ceaiuri calde. Si primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a instalat un cort special izotermic in curtea Dispensarului Caraiman, situat intre Piata Domenii si Calea Grivitei, pentru adapostirea persoanelor fara adapost. (M.C. Andrei, M. Colgiu)

LEGISLATIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.