Conform unui studiu realizat in anul 2005, ponderea conducatorilor de autovehicule care poarta centura de siguranta in Capitala este de aproximativ 20 %. Altfel spus, doar unul din cinci soferi foloseste centura de siguranta. Potrivit Politiei Cap
Conform unui studiu realizat in anul 2005, ponderea conducatorilor de autovehicule care poarta centura de siguranta in Capitala este de aproximativ 20 %. Altfel spus, doar unul din cinci soferi foloseste centura de siguranta.

Potrivit Politiei Capitalei, studiul ""Stop accidentelor rutiere!"" arata faptul ca purtarea centurii de siguranta reduce riscul de deces in cazul unui accident rutier cu 45%. Analiza accidentelor de circulatie produse anul trecut in Bucuresti releva faptul ca in 1.214 de evenimente rutiere, soldate cu 52 de decedati, 271 de raniti grav si 1.312 de raniti usor, victimele au fost pasageri ai autovehiculelor implicate. Statisticile ar fi fost diminuate daca procentul celor care poarta centura de siguranta ar fi fost mai mare. (Radu Crivat)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.