Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea n-a venit ieri la procesul prin care SC Aviatia Utilitara SA contesta neinceperea urmaririi penale dispuse de Parchetul General pentru demnitarul PSD, intr-un dosar cu tranzactii de terenuri din Baneasa
Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea n-a venit ieri la procesul prin care SC Aviatia Utilitara SA contesta neinceperea urmaririi penale dispuse de Parchetul General pentru demnitarul PSD, intr-un dosar cu tranzactii de terenuri din Baneasa.

Lipsa politicianului n-a mai contat insa, pentru ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat procesul pentru luna martie, din cauza lipsei avocatului ce reprezinta societatea Aviatia Utilitara.
POVESTEA CAZULUI. In urma cu un an, la 5.01.2005, Aviatia Utilitara depunea la Parchetul General o plangere penala impotriva lui Miron Mitrea, pentru infractiunea de abuz in serviciu. Ministrul Transporturilor era acuzat ca, in ciuda unei hotarari judecatoresti definitive, nu a semnat certificatul de atestare a dreptului de proprietate al societatii asupra unui teren de peste 80.000 de metri patrati situat in apropierea Societatii Nationale Aeroportul International Bucuresti-Baneasa. Supararea reprezentantilor societatii se baza pe o sentinta data in 2004, prin care instanta suprema consfintea dreptul de proprietate al SC Aviatia Utilitara asupra terenului. Numai ca, in loc de improprietarire, mai mult de un sfert din suprafata (24.000 mp) a fost dat Aeroportului Baneasa, iar Aviatiei Utilitare i s-au oferit in schimb alte terenuri. Cazul a primit ""NUP"" la 23.05.2005. Nemultumiti de solutie, reprezentantii societatii au cerut insa instantei supreme sa retrimita cauza la Parchetul General pentru reluarea cercetarilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.