Exista romani care schiaza tot anul. Vlad Niculescu, din Bucuresti, face vara schi nautic la Mamaia, in vreme ce iarna ajunge pe partie de fiecare data cand are ocazia. Muntele si marea s-au aflat mereu in concurenta in sufletul turistilor. Sun
Exista romani care schiaza tot anul. Vlad Niculescu, din Bucuresti, face vara schi nautic la Mamaia, in vreme ce iarna ajunge pe partie de fiecare data cand are ocazia. Muntele si marea s-au aflat mereu in concurenta in sufletul turistilor. Sunt insa si cazuri fericite printre romani, care vara prefera sa mearga pe Litoral si iarna sa urce in statiunile montane.
Vlad Niculescu, in varsta de 32 de ani, isi imparte viata intre munte si mare. Vara este nelipsit din statiunea Mamaia, fiind angajatul unei unitati hoteliere cotata la cinci stele. ""Lucrez la un punct de inchiriere a schi-jeturilor. Toata vara fac schi nautic, imbinand utilul cu placutul"", spune Niculescu. EXPERT. Iarna, pasiunea sa nu dispare. Merge la munte, unde schiaza pe orice partie. Anul acesta a fost deja cateva zile in Poiana Brasov, mare parte din timp aflandu-se pe Partia Kanzel, cea mai dificila din Masivul Postavarul. ""Am facut cate 20 de coborari zilnic"", explica bucuresteanul felul cum si-a petrecut timpul.
MARTURIE
""Am invatat sa schiez de la patru ani. Tatal meu m-a invatat. Si acum tin minte cum urlam pe partie si nu voiam sa schiez, dar acum imi prinde bine. O singura data era sa imi rup piciorul. Eram cu o fata pe Partia Subteleferic din Poiana Brasov, o invatam sa schieze, si ea a cazut urat de tot peste mine""
Vlad Niculescu GEOGRAFIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.