Cercetatorii de la laboratorul Mill Hill din nordul Londrei au studiat virusul H5N1 de la primele doua victime inregistrate in Turcia. Ei au stabilit ca virusul unuia dintre pacientii decedati prezinta mutatii la nivelul modului de fixare pe rece

Cercetatorii de la laboratorul Mill Hill din nordul Londrei au studiat virusul H5N1 de la primele doua victime inregistrate in Turcia.

Ei au stabilit ca virusul unuia dintre pacientii decedati prezinta mutatii la nivelul modului de fixare pe receptori. Cercetatorii britanici precizeaza ca una dintre aceste mutatii a mai fost observata la virusurile izolate in epidemia locala din Hong Kong, in 2003, si in epidemia din 2005 din Vietnam. Astfel, virusurile H5N1 Hong Kong 2003 se fixau mai repede pe receptorii celulelor umane decat pe receptorii celulelor de pasari, precizeaza un comunicat al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Potrivit cercetatorilor, virusul turc va prezenta aceleasi caracteristici, facandu-l mai periculos pentru om.

MEDICAMENTE. Virusurile din Turcia sunt sensibile la doua clase de medicamente antivirale, dintre care oseltamivir si amantadina. Dar oseltamivirul trebuie administrat in primele 48 de ore de la contaminare pentru a avea eficienta maxima, spun medicii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.