In prezent, Lyon-ul este considerat capitala gastronomiei mondiale. Poate ca acest oras nu s-ar fi bucurat de o asemenea onoare daca renumitul bucatar Paul Bocuse nu ar crea operele de arta gastronomica intr-un restaurant din Lyon. Gurmanzii c

In prezent, Lyon-ul este considerat capitala gastronomiei mondiale. Poate ca acest oras nu s-ar fi bucurat de o asemenea onoare daca renumitul bucatar Paul Bocuse nu ar crea operele de arta gastronomica intr-un restaurant din Lyon.

Gurmanzii cunosc prea bine meritele pe care le are Paul Bocuse in arta culinara. El a introdus o noua moda in gastronomie, fiind unul dintre fondatorii ""nouvelle cuisine"". In procesul de preparare a bucatelor, Bocuse evita sa foloseasca sosuri grase si retete sofisticate, in schimb gateste doar din produse naturale si proaspete. Astfel, renumitul chef lyonez a devenit un exemplu pentru bucatarii tineri, adeptii ""nouvelle cuisine"", dar si un ambasador al bucatariei franceze. Cunostintele sale despre arta culinara au fost transpuse in trei carti: ""La Cuisine du Marche"" (Bucataria Pietei), ""Bocuse, dans votre cuisine"" (Bocuse, in bucataria dumneavoastra) si ""Cuisine des regions de France"" (Bucataria regiunilor Frantei).
JUBILEU. In februarie 2006, Paul Bocuse va implini 80 de ani, din care mai bine de sase decenii le-a dedicat artei culinare. In toti acesti ani, el a invatat ca ""drumul spre inima trece prin stomac"", aceasta expresie fiindu-i moto atunci cand vine vorba de arta gastronomica.
ACTIVITATE. In 1987, el a creat primul concurs mondial de gastronomie: ""Bocuse da€™Or"", care se organizeaza o data la doi ani in ""capitala gastronomiei mondiale"", Lyon. Maestrul este cunoscut si prin faptul ca a inventat diverse preparate, care astazi sunt prezente in meniul celor mai mari restaurante din lume, iar supa de trufe negre V. G. E. este unul dintre acestea. Preparatul a fost creat in 1975, cand Paul Bocuse a primit decoratia Legiunii de Onoare din partea presedintelui Republicii Franceze, Val...ry Giscard-da€™Estaing. Pe parcursul anilor, ambasadorul gastronomiei franceze a primit diverse distinctii. In 1989 a fost numit ""Bucatarul secolului"", iar un an mai tarziu restaurantul in care creeaza maestrul a fost distins cu premiul ""1er restaurant du Monde"" (cel mai bun restaurant din lume).

RETETE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.