Actualele conduceri ale institutiilor publice de radio si televiziune si-ar putea incheia mandatul inainte de termenul legal, daca intra in vigoare noua lege elaborata de reprezentantii Aliantei PNL-PD. Liberalii si democratii care au lucrat la n
Actualele conduceri ale institutiilor publice de radio si televiziune si-ar putea incheia mandatul inainte de termenul legal, daca intra in vigoare noua lege elaborata de reprezentantii Aliantei PNL-PD.

Liberalii si democratii care au lucrat la noile proiecte de lege privind organizarea SRR si SRTV au cazut de acord ca actele normative sa intre in vigoare o data cu publicarea in Monitorul Oficial. Asta inseamna ca o noua conducere va fi aleasa imediat dupa aparitia legii, in noile conditii. Propunerea a venit din partea deputatului PNL Raluca Turcan si a fost acceptata de ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, precum si de democrati. Proiectul a fost blocat pana acum chiar de liderii liberali, spun surse din partid, care nu ar fi vrut sa renunte la oamenii din conducerea celor doua institutii abia instalati in functii.
REDUCERE. Potrivit proiectului, Consiliile de Administratie ale celor doua institutii ar trebui sa aiba 13 membri: sase propusi de Parlament, trei propusi de societatea civila, unul propus de Guvern, unul de Presedintie, unul de minoritati si unul de angajatii radioului si televiziunii publice. Guvernul nu ar fi trebui sa aiba dreptul sa-si desemneze un reprezentant, dar proiectul a fost modificat la insistentele premierului Tariceanu, spun aceleasi surse. Mandatul noilor consilii ar trebui sa fie de sase ani, nu de patru. Propunerile legislative vor fi discutate azi de conducerea Aliantei. (Monica Iordache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.