Italia - Muzeul crimei de la Roma De la ""taurul de foc"" la centura de castitate sau ghilotina papilor, muzeul criminologiei de la Roma adaposteste un adevarat tezaur de obiecte care au apartinut istoriei torturii, criminalitatii si lumii inchisori
Italia - Muzeul crimei de la Roma
De la ""taurul de foc"" la centura de castitate sau ghilotina papilor, muzeul criminologiei de la Roma adaposteste un adevarat tezaur de obiecte care au apartinut istoriei torturii, criminalitatii si lumii inchisorilor. ""Muzeul este situat intr-o veche inchisoare. Ceea ce ii confera originalitate este faptul de a fi unul dintre rarele muzee ale lumii care abordeaza tortura, antropologia criminala sau administratia penitenciara"", a afirmat directorul stiintific al muzeului, Assunta Borzacchiello.
Afaceri - Gemenele Olsen au cofetarie
Gemenele Mary Kate si Ashley Olsen au investit doua milioane de dolari intr-o cofetarie din Los Angeles, preferata de starurile hollywoodiene. Surorile-actrite sunt atat de implicate in noua lor afacere, incat au inceput sa ii furnizeze lui Jane Lockhart, fondatoarea cofetariei, idei pentru torturi. Mary Kate si Ashley au devenit celebre inca de pe vremea cand aveau doar cateva luni in
sitcom-ul ""Casa plina"", si au aparut apoi pe marele ecran in mai multe filme de familie.
Cehia - Atentie, prostituate!
Zona prostituatelor din orasul ceh As, aflat la granita de vest a Republicii Cehe cu Germania, va fi semnalata printr-un marcaj special, informeaza Rompres. Panouri in forma de romb, de jumatate de metru, incadrate in rosu, avand in interior conturul buzelor feminine vor marca zona ""cu felinar rosu"".
Brazilia - Piste de alergat in jurul cimitirelor
Primarul orasului brazilian Sao Paulo a anuntat ca doreste sa construiasca piste de alergat in imediata apropiere a cimitirelor din urbe. Jose Serra si-a exprimat speranta ca pistele ce vor inconjura cimitirele vor fi de ajutor locuitorilor care doresc sa aiba o buna conditie fizica. Oponentii acestui proiect au declarat insa ca nu doresc sa alerge ""impreuna cu fantomele"" si cer primarului sa lase mortii in pace.
Record - Cel mai vechi castravete murat
O vaduva din Croatia doreste sa intre in Cartea Recordurilor pentru faptul ca, sustine ea, detine cel mai vechi castravete murat din lume. Vera Dudas (73 de ani) a declarat ca batranul castravete a fost murat de soacra sa in 1930. Cum anul conservarii coincide cu nasterea defunctului sot, Vera Dudas a pastrat castravetele ca pe un suvenir care-i aminteste de barbatul ei. ""Cand ma uit la acest castravete, imi amintesc de toata viata mea, caci el a fost cu noi in toate experientele - fie ele bune sau rele"", a adaugat femeia.
Arabia Saudita - Record de acrobatie aeriana
Parasutistii din imagine incearca sa doboare recordul mondial la acrobatie aeriana. Evenimentul a avut loc in Emiratele Arabe Unite in timpul unui spectacol ""la inaltime"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.