Medicii au stabilit ca premierul israelian Ariel Sharon are nevoie de o traheotomie, pentru a-l ajuta sa respire. Starea lui este in continuare grava, fara imbunatatiri, motiv pentru care consilierul juridic al Guvernului l-a numit pe Ehud Olmert pre
Medicii au stabilit ca premierul israelian Ariel Sharon are nevoie de o traheotomie, pentru a-l ajuta sa respire. Starea lui este in continuare grava, fara imbunatatiri, motiv pentru care consilierul juridic al Guvernului l-a numit pe Ehud Olmert premier interimar, pana la alegerile din martie.

SEMNE. Seful echipei medicale care-l are in ingrijire pe Sharon, doctorul Felix Umansky, a precizat ca ""traheotomia nu este un semn rau. Ea va permite eliberarea plamanilor, pentru a-l ajuta sa respire"", reactionand, astfel, la tonul alarmist al presei.
Starea sanatatii lui Ariel Sharon determina miscari politice spectaculoase, dar si obliga autoritatile la continuarea in conditii de normalitate a vietii. Cabinetul israelian s-a reunit ieri pentru a decide in legatura cu acceptarea votului palestinian in Ierusalimul de Est, cu ocazia alegerilor legislative din 25 ianuarie. Cu unanimitate de voturi, minicabinetul (format din sapte ministri, dupa demisia membrilor partidului Likud) a acceptat ca palestinienii sa poata vota in Ierusalimul de Est, pentru ca Israelul sa nu fie facut vinovat pentru inca o amanare a legislativelor palestiniene. Votul se va desfasura conform modalitatii valabile la legislativele din 1996 si prezidentialele din 2005.
DECIZIA. Palestinienii din Ierusalimul de Est, anexat dupa cucerirea sa in iunie 1967, au votat atunci in birourile postale israeliene sau in centre de vot instalate la periferie. Este prima decizie importanta luata de israelieni sub conducerea premierului interimar, Ehud Olmert, intr-un moment de mare bulversare a clasei politice israeliene.
Vicepremierul Shimon Peres a demisionat ieri din postul sau de deputat, pentru a ridica obstacolele juridice care l-ar putea impiedica sa-si continue cariera in Kadima, noul partid infiintat de Sharon. Alti trei fosti membri ai Partidului Muncii, care au parasit formatiunea pentru a se alatura Kadimei, vor demisiona din postul de deputat, in speranta ca, dupa alegeri, vor putea fi numiti in posturi ministeriale. (Marina Constantinoiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.