Unele studii britanice aduceau argumente potrivit carora sexul oral te protejeaza de bolile venerice. Sfatul ii viza mai ales pe adolescenti. Iata insa ca australienii aduc argumente ca sexul oral, ca si sexul neprotejat, duce la boli venerice. Un

Unele studii britanice aduceau argumente potrivit carora sexul oral te protejeaza de bolile venerice. Sfatul ii viza mai ales pe adolescenti. Iata insa ca australienii aduc argumente ca sexul oral, ca si sexul neprotejat, duce la boli venerice.

Un studiu efectuat in Australia si publicat de curand in Journal of Infectious Diseases confirma ca unele boli venerice se transmit si prin raport sexual oral. Una dintre aceste boli cu transmitere sexuala este uretrita. Boala este diagnosticata atat la femei, cat si la barbati. Uretrita este o inflamare a uretrei, un mic canal care pleaca de la vezica spre exterior. La barbat este calea de trecere a spermei. Uretrita poate fi provocata de diferite bacterii si se caracterizeaza prin scurgeri la nivelul penisului, mancarime si arsuri in momentul urinatului. Tratamentul acestei boli este de competenta specialistului si consta in administrarea de antibiotice timp de o luna. Dr. Catriona Bradshaw si colegii de la Sexual Health Center din Melbourne au fost preocupati de originea uretritelor nongonococice la barbati. Si pentru aceasta au selectat un lot de pacienti diagnosticati cu aceasta boala.
PROBE. Pacientii au raspuns la unele intrebari, multe dintre ele privind viata sexuala a acestora. De asemenea, li s-au luat probe din zona uretrei si li s-a analizat urina pentru a izola agentii patogeni care provoaca boli venerice. Cu aceasta ocazie au fost identificate Chlamydiae trachomatis si Mycoplasma genitalium, doi agenti patogeni direct responsabili de aparitia uretritelor. Chlamydiae trachomatis este mai implicata (30% pana la 50%), comparativ cu Mycoplasma genitalium (intre 10% si 30%). Rezultatele analizelor au fost corelate cu raspunsurile de la chestionare. Astfel, cercetatorii australieni au evidentiat un fenomen ce nu poate fi ignorat: printre persoanele cu uretrita, o parte a recunoscut ca practica exclusiv sex oral cu parteneri masculini. Asadar, germenii care provoaca uretrita se transmit in egala masura in timpul unui contact sexual vaginal sau al unui raport sexual oral. Ceea ce pune pe acelasi palier de risc sexul neprotejat cu sexul oral.

STERILITATE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.