Senatorul UDMR de Covasna, Puskas Balint, a declarat ieri ca, in sesiunea parlamentara care va incepe luna viitoare, principala problema pe care Uniunea va trebui sa o rezolve este adoptarea proiectului de lege privind statutul minoritatilor nationa
Senatorul UDMR de Covasna, Puskas Balint, a declarat ieri ca, in sesiunea parlamentara care va incepe luna viitoare, principala problema pe care Uniunea va trebui sa o rezolve este adoptarea proiectului de lege privind statutul minoritatilor nationale. Puskas a tinut sa adauge ca, din punctul sau de vedere, ""fara autonomia culturala nu are sens adoptarea acestui proiect de lege"". El a mai precizat ca, din punct de vedere tehnic, acest proiect trebuie si poate fi adoptat pana la mijlocul lunii aprilie.
PING-PONG. Intre timp, liderii UDMR si PD, Marko Bela si Emil Boc, au continuat ieri sa isi transmita mesaje prin presa. Considerand avertismentele UDMR legate de parcursul PD in Partidul Popular European drept un santaj, Boc a declarat ieri ca nu este corect, din punct de vedere politic si moral, ca UDMR ""sa santajeze"" PD in plan extern pentru a obtine un proiect politic pe plan intern si ca PD nu este un partid care sa fie santajat si nici nu santajeaza pe nimeni. ""Relatiile cu PPE sunt independente de disputele interne existente in momentul de fata"", a spus Boc.
Marko reia subiectul, pretinzand ca nu a intentionat nici un santaj, ci doar sa ii avertizeze pe colegii din PD sa fie mai ""circumspecti"" cu declaratiile publice si sa ""isi revizuiasca pozitia, pentru ca acest lucru i-ar ajuta inclusiv in evolutia lor in PPE"". ""Ii vom sustine, dar si ei trebuie sa fie foarte atenti in ceea ce priveste o anumita retorica ultranationalista"", a spus presedintele Uniunii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.