Cine credea ca Mihai Nicolaiciuc, ex-presedintele penal al Cailor Ferate, a fugit cu totul in tarile calde sa rumege in tihna sutele de miliarde furate din institutia pe care a pastorit-o se insala. A fugit, dar nu de tot. Spiritul lui a ramas sa
Cine credea ca Mihai Nicolaiciuc, ex-presedintele penal al Cailor Ferate, a fugit cu totul in tarile calde sa rumege in tihna sutele de miliarde furate din institutia pe care a pastorit-o se insala.

A fugit, dar nu de tot. Spiritul lui a ramas sa colinde netulburat CFR. Duhul lui Nicolaiciuc ne-a fost semnalat pe ici, pe colo, dar, ca un duh cumsecade, bantuia fara sa prea lase urme. Iata insa ca, pana la urma, le-a lasat. Urmele se afla in posesia redactiei noastre, materializate sub forma a trei facturi scandaloase.
MOTORINA. Cele trei facturi, emise in luna noiembrie a anului trecut de SC CFR Calatori, sunt acte ce dovedesc achizitionarea unei cantitati semnificative de motorina Euro 3. La 02.11.2005 au fost cumparate 977 de tone, la 08.11.2005, inca 952 de tone si la 11.11.2005, alte 47 de tone. In total, vreo 2.000 de tone cumparate, atentie!, la pretul de 3,2 RON, 32.000 lei vechi litrul. Fara TVA! Cu tot cu TVA, pretul se duce la 38.000 de lei litru. Motorina Euro 3 RAFO, cumparata cu 38.000 de lei de la SC Amerom SA, era vanduta in luna noiembrie la pompa cu 32.000 de lei, iar la pret de depozit, cu 30.000 de lei. In aceiasi parametri de pret se inscrie si motorina Petrom. Ce alta concluzie se poate trage din comparatia elementara de preturi, decat ca SC CFR Calatori a cumparat combustibilul in paguba? O paguba strigatoare la cer, de 16 miliarde de lei. De regula, cand o societate de stat inregistreaza o paguba in modul descris mai sus, cei ce incheie afacerea inregistreaza un profit personal comparabil. Daca am lua in calcul informatia potrivit careia o parte a motorinei Euro 3 mirosea izbitor a ulei tip I 20, ce se vinde la pretul de 19.000/l, paguba CFR ar fi inca mai mare, iar profitul nu-se-stie-cui, de asemenea.
AFACERE. Asteptam raspunsul societatii de stat la sesizarea pe care o facem. In ce-l priveste pe furnizorul marfii, SC Amerom, putem constata ca a facut o afacere de succes, vorba romanului, nu-i prost cine cere, ci cel care da. Actionarul majoritar al Amerom este nimeni altul decat Nicolai Boghici, ex-presedintele clubului Otelul Galati, pe care Registrul Comertului ni-l tradeaza ca fiind in relatii de afaceri cu personaje cel putin controversate, precum fratii Crestin. Ne-ar bucura ca reprezentantii Parchetului Anticoruptie sa citeasca aceste randuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.