Executivul nu-si respecta angajamentele din campanie, nici pe cele luate fata de profesori in timpul grevei din invatamant. La Economie si Transporturi penduleaza grupuri de interese, iar in criza din Sanatate are dreptate Academia Romana. Asa grait

Executivul nu-si respecta angajamentele din campanie, nici pe cele luate fata de profesori
in timpul grevei din invatamant. La Economie si Transporturi penduleaza grupuri de interese, iar in criza din Sanatate are dreptate Academia Romana. Asa graita seful statului, ieri, la Guvern.

Presedintele Basescu s-a dus ieri la sedinta de Guvern, pentru a sustine demersurile necesare integrarii. S-a vazut zece minute cu premierul in biroul acestuia si a laudat echipa guvernamentala ca fiind ""cea mai performanta din 1990 pana acum"". Freza mangaiata a lui Tariceanu nu a fost scutita insa de palmele administrate sacadat intr-un comunicat de presa al Presedintiei. Pret de vreo pagina de ziar, Basescu a mustruluit aceeasi echipa pentru ""performantele guvernarii"".
ANGAJAMENTE. Primul repros, unul generic: ""Va cer sa respectati toate obligatiile asumate in campania electorala si prin programul de guvernare"", a deschis lista presedintele, amenintand cu atentionari publice la fiecare abatere. Palma numarul doi - neindeplinirea promisiunilor facute profesorilor in timpul grevei din invatamant, in speta elaborarea proiectelor de investitii in educatie.
ALTE RESTANTE. Lista restantelor semnalate de Basescu mai contine modificarea Legii televiziunii publice, elaborarea Legii administratiei publice locale, a Legii de desfiintare a duty-free-urilor, a Legii finantarii partidelor politice, precum si elaborarea proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii de transporturi.
PRO OPRESCU. Voalat, seful statului a atacat si demiterile din Sanatate, dand dreptate medicului Sorin Oprescu. ""Presedintele a apreciat pozitiv inceperea procesului de reforma in domeniul sanatatii, dar pe de alta parte a propus ca Academia Romana sa isi mentina autoritatea asupra Spitalului Elias, recomandand Ministerului Sanatatii sa analizeze impreuna cu Academia modul de rezolvare a situatiei spitalului"", se arata in comunicat.
PRIVATIZAREA ROMGAZ. Seful statului a atentionat si asupra privatizarii unor societati care detin suprafete intinse de teren, considerand ca procesul de privatizare trebuie sa excluda aceste suprafete care nu sunt justificate de procesul de productie. El a cerut Guvernului sa analizeze daca este necesara privatizarea imediata a Romgaz, avand in vedere actuala conjunctura pe piata internationala a energiei. Basescu le-a spus ministrilor ca Romania ar trebui sa-si dezvolte resurse energetice proprii ""pentru a anula, intr-un timp rezonabil, relativa dependenta energetica a tarii pe timp de iarna"".
El a atras din nou atentia asupra faptului ca, ""in mod traditional, in jurul Ministerului Economiei si Comertului, precum si al celui de Transporturi exista grupuri de interese"" si a cerut Guvernului sa nu se abata de la aplicarea prevederilor Legii achizitiilor publice.

RISCUL AMANARII MAI EXISTA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.