Aderarea Romaniei si Bulgariei la UE la termenul stabilit ar putea fi periclitata, chiar daca raportul Comisiei Europene, de la mijlocul lunii mai, va arata ca aceste doua state indeplinesc toate criteriile pentru aderare, potrivit editiei de sambata
Aderarea Romaniei si Bulgariei la UE la termenul stabilit ar putea fi periclitata, chiar daca raportul Comisiei Europene, de la mijlocul lunii mai, va arata ca aceste doua state indeplinesc toate criteriile pentru aderare, potrivit editiei de sambata a cotidianului austriac ""Der Standard"", citand diplomati de la Bruxelles.
Potrivit Rador, jurnalistii austrieci arata ca pana acum doar sase state au ratificat Tratatul de aderare, precizand ca aderarea este posibila doar daca toate cele 25 de tari membre vor face acest lucru. In realitate, numarul statelor care au ratificat Tratatul de aderare a Romaniei este de noua. Daca Romania si Bulgaria nu vor reusi sa obtina progrese, in special in lupta impotriva coruptiei, dupa cum a recomandat Comisia Europeana in octombrie, o noua sabie a lui Damocles se afla deasupra celor doua state, iar aderarea ar putea fi amanata cu un an, potrivit sursei citate.
POSIBILA AMANARE. Si cotidianul Wiener Zeitung scrie despre o posibila amanare a aderarii cu un an. Articolul prezinta insa si declaratiile increzatoare in aderare, la data fixata, ale ambasadorului roman la Viena, care este convins ca pasii facuti de Bucuresti vor convinge. Cotidianul vienez scrie si despre viitoarea ratificare a Tratatului de catre Austria, tara care este cel mai important investitor strain din Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.