In ciuda faptului ca au aproape un an de cand s-au despartit oficial, cei trei basarabeni O-Zone castiga in continuare de pe urma pieselor cantate impreuna. ""Disc O-Zone"", albumul cu care si-au facut intrarea in discotecile din intreaga lume, a
In ciuda faptului ca au aproape un an de cand s-au despartit oficial, cei trei basarabeni O-Zone castiga in continuare de pe urma pieselor cantate impreuna.

""Disc O-Zone"", albumul cu care si-au facut intrarea in discotecile din intreaga lume, a fost declarat albumul cu cele mai mari vanzari in Japonia, in 2005. Nu mai putin de 900.000 de unitati au fost achizitionate de fanii niponi ai moldovenilor. Aceasta performanta echivaleaza cu obtinerea a noua Discuri de Platina, confirmarea faptului ca O-Zone este cel mai bine vandut proiect muzical romanesc pe plan extern.
PREMII. ""Disc O-Zone"" a fost bine primit de public inca de la lansarea in Romania, in 2003, cand a fost recompensat cu Discul de Aur pentru cele mai rapide vanzari. Piesa ""Dragostea din tei"" a fost calul troian cu care ""o-zonii"" au cucerit Europa, ocupand locul intai in topurile din 27 de tari ale batranului continent, beneficiind de o stationare de 12 saptamani in Eurochart Hot 100 Singles, top realizat de celebra revista muzicala Billboard.
Dan Balan, Arsenie Toderas si Radu Sarbu au fost premiati cu triplu Disc de Platina si un Disc de Aur in Norvegia, cate un Disc de Platina in Germania si Belgia, cate un Disc de Aur in Austria si Finlanda, toate pentru albumul mentionat. Single-ul ""Dragostea din tei"" s-a regasit pe piata muzicala internationala sub forma a 40 de adaptari, in 12 limbi straine. Trupa O-Z0one a fost desemnata castigatoare la categoria ""cel mai bun single national si international"" din cadrul Echo Music Awards 2005, de la Berlin, tot pentru ""Dragostea din tei"". (Dana Cobuz)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.