Dezbateri, legislatie, procese in diverse colturi ale globului, zeci de milioane de utilizatori, iata cateva din ""caracteristicile"" practicilor de file-sharing. Ultima noutate in domeniu vine din Suedia si este legata de formarea unui partid al ""p
Dezbateri, legislatie, procese in diverse colturi ale globului, zeci de milioane de utilizatori, iata cateva din ""caracteristicile"" practicilor de file-sharing. Ultima noutate in domeniu vine din Suedia si este legata de formarea unui partid al ""partizanilor"" file-sharing.
Rickard Falkvinge este initiatorul acestei ""miscari"" care isi propune sa intre in Parlament dupa alegerile din luna septembrie. Si ce sa faca in Parlament?
MANIFEST. ""Vom lupta pentru abolirea proprietatii intelectuale si pentru dezincriminarea activitatilor P2P"", spune presedintele ""Partidului Piratilor"" din Suedia. Conform unor date de pe piata suedeza, peste 1 milion de utilizatori se ocupa cu file-sharing, la o populatie de 9 milioane. Cu cateva luni in urma a fost adoptata o lege in Suedia impotriva acestei forme de ""piraterie"" pe internet.
In cateva zile, ""Partidul Piratilor"" a strans 5.000 de semnaturi, iar legislatia tarii spune ca e nevoie de 1.500 pentru a participa la alegeri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.