Fiecare dintre noi are un serial preferat. Si, o data ce ne-a intrat la suflet, parca n-am mai vrea sa se termine. Dar totul are un final, dar de ce n-ar avea si o... revenire. Serialul de care le este cel mai dor telespectatorilor din Marea Brita

Fiecare dintre noi are un serial preferat. Si, o data ce ne-a intrat la suflet, parca n-am mai vrea sa se termine. Dar totul are un final, dar de ce n-ar avea si o... revenire.

Serialul de care le este cel mai dor telespectatorilor din Marea Britanie este ""Star Trek"". Cel putin asa reiese dintr-un sondaj realizat de Home Media Networks. Potrivit reprezentantilor companiei de monitorizare tv, britanicii vor foarte mult ca acest serial sa revina pe micile ecrane.
RECORD. ""Star Trek"" este iubit si la nivel mondial. Acest lucru poate fi explicat si prin numarul mare de ""replici"" pe care le are, atat seriale tv (""Star Trek Original Series"", ""Star Trek Animated Series"", ""Star Trek Next Generation"", ""Star Trek Deep Space Nine"", ""Star Trek Voyager"", ""Star Trek Enterprise""), cat si filme artistice (""Star Trek The Motion Picture"", ""Star Trek II: Wrath of Khan"", ""Star Trek III: Search for Spock"", ""Star Trek IV: Voyage Home"", ""Star Trek V: Final Frontier"", ""Star Trek VI: Undiscovered Country"", ""Star Trek Generations"", ""Star Trek First Contact"", ""Star Trek Insurrection"", ""Star Trek Nemesis"". S-a speculat si faptul ca prin 2007 va aparea Star Trek XI, insa nimic nu este ""batut in cuie"".
Se pare ca englezii sunt mari amatori de seriale fantastice, intrucat locul secund este ocupat de ""Buffy the Vampire Slayer"" (""Buffy spaima vampirilor"").
FRIENDS. Un alt serial caruia britanicii ii duc dorul este ""Friends"" (""Prietenii tai""). Atat de mult s-a dorit prelungirea lui, incat spre sfarsitul filmarilor, actorii erau platiti cu un milion de dolari pe episod. In Marea Britanie, ""Friends"" a fost urmarit la mai multe televiziuni. Primele doua sezoane si ultimul au fost difuzate de Channel 4, canalul tv cu plata Sky One a transmis sezoanele 3-6, iar 7-10 a fost difuzat tot de un canal cu plata - E 4.
HOTEL BALAMUC. Sitcomul ""Fawlty Towers"" este cel mai bine clasat serial britanic, insa in clasamentul general ocupa pozitia a 4-a. Cu cele 12 episoade ale sale, ""Fawlty Towers"" (""Hotel balamuc"" - in Romania) este considerat unul dintre cele mai haioase seriale de comedie britanice din toate timpurile. Cine stie cate distinctii ar fi primit daca ar fi avut mai multe episoade?! Insa John Cleese impreuna cu sotia sa Connie Booth, cei care au stat la baza intregii idei, au considerat ca mai bine scurt si bine decat... o ciorba lunga.
Pozitia a cincea a clasamentului este ocupata de un alt serial britanic - ""Blakea€™s 7"". Productia SF a fost urmarita incepand cu 2 ianuarie 1978 pana la 21 decembrie 1981, maximul de audienta fiind stabilit la 10 milioane de telespectatori. ""The X-Files"" (""Dosarele X"") se afla pe locul 6 in lista serialelor pe care britanicii vor sa le revada, urmat de ""Babylon 5"" si ""Stargate"". Productiile care nu prea au impresionat publicul britanic sunt ""Seinfeld"" (locul 9) si ""The A-Team"" (""Echipa de soc"") - locul 10.

TOPUL CELOR MAI IUBITE SERIALE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.