Problema locuintelor a facut ca actuala guvernare sa gaseasca drept o solutie viabila mansardarea blocurilor. Chiar presedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a avansat ideea modificarii legislatiei, astfel incat pentru mansardare sa se obtina acord

Problema locuintelor a facut ca actuala guvernare sa gaseasca drept o solutie viabila mansardarea blocurilor. Chiar presedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a avansat ideea modificarii legislatiei, astfel incat pentru mansardare sa se obtina acordul a doar doua treimi din proprietarii de apartamente. Itele legislative ii pot lasa insa cu ""buza umflata"" pe cei care-si doresc o astfel de locuinta.

Cu ceva timp in urma a revenit in atentia oamenilor politici problema mansardarii blocurilor. La Galati, reprezentantii administratiei publice locale sustin ca trebuie acordata foarte multa atentie acestui subiect. Asta pentru ca, desi cererea de locuinte e mare, sunt elemente ce nu trebuie tratate cu superficialitate.
PROBLEME. Lideri de la centru ai Aliantei D.A. au declarat ca prin construirea unui nou nivel la blocurile existente se pot obtine mii de locuinte in intreaga tara. Cu toate acestea, majoritatea asociatiilor de proprietari s-a opus. Democratul Boc a lansat cu ceva timp in urma ideea modificarii legislatiei, astfel incat sa se ajunga la obtinerea acordului a doar doua treimi din proprietarii de apartamente. O alta problema este cea ridicata de specialistii din domeniul constructiilor, care sustin ca sunt multe blocuri unde riscul seismic ar fi mai mare dupa supraetajare. Din acest motiv, nici un proiectant nu si-ar da acordul pentru construirea unor mansarde. Legal, lucrarile de mansardare pot fi incepute numai dupa ce a fost intocmit un proiect de specialitate si s-a eliberat o autorizatie de construire.
OFERTE TENTANTE. Pentru a castiga cat mai multi clienti, firmele de constructii arata in pliante si brosuri ca amenajarea unei mansarde reprezinta doar 30%-40% din costul construirii unui nou etaj. In plus, in ofertele firmelor se spune ca mansarda rezolva definitiv problema hidroizolatiei si are un important aport estetic. ""Acoperisul in panta este o constructie eficienta, care asigura protectia ultimului etaj prin efectul de drenare a apei. Multe blocuri necesita lucrari de renovare. Construirea de mansarde locuibile la ultimul nivel poate constitui, prin vanzarea apartamentelor create, sursa pentru finantarea si revigorarea intregului complex. Imbunatatirea estetica si calitativa a blocurilor duce implicit la cresterea valorii proprietatii imobiliare"", se arata in oferta uneia dintre societatile specializate in construirea de mansarde in municipiul Galati.

STATISTICA. La ora actuala, in municipiul Galati au fost mansardate doar cinci blocuri


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.