Noaptea de Revelion a avut parte de un foc de artificii terminat cu un spectaculos foc intr-un balcon aflat la etajul 14, deasupra restaurantului din Titulescu. O batranica din bloc ne-a alertat telefonic, spunandu-ne ca aceia de la Golden Blitz

Noaptea de Revelion a avut parte de un foc de artificii terminat cu un spectaculos foc intr-un balcon aflat la etajul 14, deasupra restaurantului din Titulescu.

O batranica din bloc ne-a alertat telefonic, spunandu-ne ca aceia de la Golden Blitz vor sa musamalizeze un caz grav de incendiere.
Cand l-am vizitat pe doma€™ Mihaescu, proprietarul apartamentului cu pricina, acesta etala un frumos halat de casa, verde tipator, in contrast cu funinginea inconjuratoare. Tocmai facuse curat in balcon, de fapt il curatase complet, cu flexul, inclusiv tamplaria metalica. Ca suveniruri pastrase bucati dintr-un geam gros de opt milimetri, care se contorsionasera de la caldura, de parca un suflator de la fabrica de sticla venise cherchelit la serviciu. Intre doua galeti cu apa si un sut in furtunul flasc al masinii de pompieri, apropitarul a coborat sa-si mute masina din fata blocului de teama ca bucatile de tencuiala care se pravaleau tocmai de la etajul 14 sa nu-i faca o paguba suplimentara. In strada a vazut trei baterii de artificii, zdravene, unele care nu sunt la indemana oricui. Deci concluzia sa a fost ca nu puteau apartine decat celor de la Golden Blitz. La fel au declarat si niscai vecini. Doma€™ Mihaescu, suflet generos, a zis ca nu-l intereseaza paguba din balcon, daa€™ macar sa-i trimita Golden Blitzua€™ un om sa-i repare usa sparta de pompieri.
SALVATORUL. Domnul Badea, directorul restaurantului, are, bineinteles, o cu totul alta versiune. In viata lui, restaurantua€™ n-a tras cu artificii. Poate niste clienti sa fi pocnit, ca e libertate de exprimare. Daa€™ de tras, s-a tras din toate partile, ca la Revolutie. Nu poti sa stii care-i teroristul care a incendiat balconul. Cu toate astea, Badea a fost de acord sa-i trimita pagubitului oameni care sa-l ajute cu renovarea usii. Intre timp, la usa n-a mai ajuns nici unul. Domnul Badea devine pe parcursul discutiei un fel de erou. El a sunat la pompieri, el a degajat parcarea din fata blocului, clientii restaurantului, il numeste aici si pe ""cetateanul Gica, un om mai cu spirit civic"", si-au suflecat manecile de la costume, au spart niste usi si, in general, fara ajutorul lor, pompierii ar fi stropit florile.
DOMa€™ PREDA. Luptatorii cu focul, reprezentati telefonic de introvertitul si noncomunicativul plt. adj. Catalin Preda, spun ca ei si-au facut datoria. Adica initial au incercat sa stinga focul cu galeti si lighene din dotarea apartamentului, dupa care au tras un furtun 14 etaje. Hidrantul de scara era la patru metri de usa, avea geamul, opac, si lacatul intacte, desi pompierii au constatat ca n-avea rozete, ventile si alte treburi, cum ar fi presiune. Domnua€™ Preda spune ca el a spart usa apartamentului in prezenta unui martor, ca nici vorba de civili din restaurant si ca, daca vreau, sa-l anchetez sa ne vedem fata in fata.

ISTORIC


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.