Liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) si-a vazut visul cu ochii. Gregorian Bivolaru a primit azil politic in Suedia. Cu alte cuvinte, adio, proces in Romania, adio, inchisoare! Ieri autoritatile de la Bucuresti au primit din Malm
Liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) si-a vazut visul cu ochii. Gregorian Bivolaru a primit azil politic in Suedia. Cu alte cuvinte, adio, proces in Romania, adio, inchisoare! Ieri autoritatile de la Bucuresti au primit din Malmo confirmarea ca solicitarea lui Bivolaru de a primi rezidenta si azil in Suedia pe considerente politice au fost admise. In cererea sa, seful yoghinilor din Romania a invocat faptul ca in tara, inca din 1989, a fost persecutat, iar drepturile sale au fost ingradite din motive politice. Liderul spiritual al MISA crede si acum ca viata sa este in pericol, motiv pentru care a cerut protectie autoritatilor suedeze. Apropiatii lui sustin ca inca din perioada in care se afla in arestul politiei, a primit amenintari cu moartea lucru care il face acum extrem de precaut. La 21 octombrie 2005, Suedia a respins cererea de extradare transmisa de Ministerul roman de Justitie pe numele lui Gregorian Bivolaru. In august 2004, procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti l-au trimis pe Bivolaru in judecata pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei. Desi pe numele lui exista o interdictie de a parasi tara, barbatul a iesit din Romania, fiind retinut la Malmo, in Suedia, in biroul unei autoritati publice unde a mers pentru a-si procura anumite documente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.