Constantin Chelaru, tatal fetitei omorate in Lunca Cetatuiei, cere sprijin in actiunea sa de a da in judecata politistii, considerand ca acestia au fost complici la tainuirea cadavrului Larisei. ""Politia nu a vrut sa cerceteze cum trebuie. Vor mai f

Constantin Chelaru, tatal fetitei omorate in Lunca Cetatuiei, cere sprijin in actiunea sa de a da in judecata politistii, considerand ca acestia au fost complici la tainuirea cadavrului Larisei. ""Politia nu a vrut sa cerceteze cum trebuie. Vor mai fi cazuri de acest gen. Daca ei vor proceda
tot asa?"", se intreaba Constantin Chelaru.

Dupa data disparitiei fetei, 18 octombrie anul trecut, politistii nu s-au implicat in acest caz decat dupa sosirea presei. Au avut, ca intotdeauna, nevoie de reflectoare si mediatizare pentru a-si face treaba. De mantuiala...
AMATORI. In primele ore de la reclamarea disparitiei fetei de 8 ani, politistii le-au transmis sotilor Chelaru sa-si ia neamurile si s-o caute pe Larisa. Ba, mai mult, ca si cum investigatiile de acest gen nu ar fi fost jobul lor, le-au sugerat sa-si cumpere telefon fix cu identificarea apelantului. Asta pentru cazul in care rapitorul fetitei ar fi incercat sa-i contacteze, pentru a cere recompensa. Tatal Larisei il acuza pe comisarul Opinca, de la IJP Iasi, despre care sustine ca a fost anchetatorul principal in acest caz, ca i-au expus inutil si celalalt copil, Cosmin Chelaru, fratele Larisei. ""In ziua in care fetita mea a fost gasita moarta in tomberon, se plange tatal fetei, desi imi stiau numarul de telefon, politistii au preferat sa-l sune pe mobil pe un baiat de 17 ani, pe fiul meu, si sa-l anunte ca gunoierii si politistii (n.r. - ?!) i-au gasit sora"".
NEPASAREA CRIMINALULUI. Dupa disparitia Larisei, copiii de pe scara au dat nas in nas in fiecare zi cu asasinul. Robert Ciobanu le vorbea porcos, ca de obicei, ii ameninta pe cei violati de el sa nu spuna nimic si zicea, glumind macabru, ca are o lista cu numele copiilor pe care urma sa-i lichideze. ""Pe lista aia eram eu, fratele Larisei si Ciprian, un alt baiat de pe scara. Cand ne bateam joc de Robert, el pomenea de aceasta razbunare"", spune Andrei Onitoaie, un baiat de 16 ani.
In dimineata zilei de 29 decembrie anul trecut, ziua in care corpul neinsufletit al fetei a fost gasit de gunoieri, doi martori l-au intalnit pe Robert pe drumul spre tomberon. Vecina de la parter isi aminteste ca l-a vazut iesind cu o cutie in mana din boxa de la subsolul blocului si l-a intrebat: ""Te-a apucat curatenia?"", iar el i-a raspuns, fara chef, ""da, un pic"". Al doilea martor e un sarantoc al localitatii, care l-a urmarit pe Robert, sperand sa-i fure cutia, dupa ce urma sa fie aruncata la gunoi. ""Am vazut cum s-a rupt un colt de la cutie, insa baiatul a intors-o linistit si a aruncat-o in ghena. Am vrut sa o iau, dar tocmai atunci au aparut gunoierii de la Salubris.""
MINORII, ABUZATI. In timp ce nu stia nimic de soarta Larisei, Constantin Chelaru a aflat cum alt copil din Lunca Cetatuiei a trecut prin momentele pe care le-a trait probabil si fetita sa. Si-a luat inima in dinti si a mers la familia copilului abuzat acum cinci ani de Robert. A ramas inmarmurit cand a aflat ce i se intamplase. ""Copilul mi-o zis cum Robert l-o ademenit in casa la el, l-o dezbracat si o facut sex oral si anal cu el. Apoi l-o amenintat cu moartea si l-o dus in parc, unde criminalul impreuna cu Fronea, alt baiat din cartier, l-au pus sa manance fecale."" In aceeasi seara in care aflase grozaviile, tatal Larisei s-a intalnit pe scara cu Robert Ciobanu. Tanarul juca remy cu prietenii. Disperat, parintele si-a pierdut cumpatul, a luat un cutit si l-a pus la gatul ucigasului. N-a obtinut decat mirarea lui. ""De cand stii tu sa f... si sa dai la m...?"" Si Robert raspunde ""daa€™ ce? O fost o greseala!"". A doua zi, familia Ciobanu a scos certificat medico-legal de vatamare corporala a baiatului lor, criminalul, si l-au amenintat pe tatal Larisei cu judecata.

IRONIE. Politistii ieseni ii reproseaza acum lui Constantin Chelaru ca a incercat sa afle singur adevarul


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.