Scrisoarea trimisa Guvernului de catre comisarul european Fabrizio Barbaso pe data de 25 noiembrie naste inca discutii aprinse.
In celebra scrisoare, oficialul CE avertiza asupra faptului ca "in ultimele trei luni, a fost adoptat un numar ingr
Scrisoarea trimisa Guvernului de catre comisarul european Fabrizio Barbaso pe data de 25 noiembrie naste inca discutii aprinse.
In celebra scrisoare, oficialul CE avertiza asupra faptului ca "in ultimele trei luni, a fost adoptat un numar ingrijorator de mare de prevederi incompatibile cu aquis-ul european", facand referire strict la patru initiative legislative: amendamentul la Codul Fiscal privind scutirea de impozite a producatorilor interni de bauturi alcoolice, in momentul in care acestia achizitioneaza etichete fiscale, tratament care nu se aplica si importatorilor de bauturi alcoolice, proiectul privind introducerea unor preturi minime la tigari si la bauturi alcoolice, Legea cinematografiei si, in cele din urma, proiectul privind Legea farmaciei.
Reprezentanti ai mediului de afaceri din industria tutunului, alcoolului, sectorului farmaceutic si din domeniul cinematografiei, oficiali ai Consiliului Concurentei si-au exprimat public ingrijorarea fata de cele patru initiative legislative.
Ei s-au reunit intr-o dezbatere publica la Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), cu tema "La patru pasi de salvgardare. 4 initiative legislative contravin reglementarilor europene privind libera concurenta".
Presedintele CCIR, Victor Babiuc, a subliniat nelinistea generata de modificarile repetate aduse Codului Fiscal, instrument esential pentru functionarea unei economii de piata corecte. Potrivit acestuia, nepredictibilitatea legislativa a determinat instabilitate si imposibilitatea proiectarii planurilor de afaceri pe termen lung.
Prezent la discutii, Onno Simons, adjunctul sefului Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, a repetat avertismentele europene de care Guvernul roman trebuie sa tina cont in perioada urmatoare, punctand asupra faptului ca este necesara o implicare substantiala a mediului de afaceri romanesc in elaborarea legislatiei economice din Romania.
Participantii la dezbatere au scos in relief necesitatea existentei unui mediu concurential serios si, mai ales, predictibil.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.